Ravikilpailutoiminta keskeytyi Suomessa viime keskiviikkona, mutta Ruotsissa ravataan yhä ja sinne suuntautuva peli muodostaa tärkeän osan Veikkauksen pelitarjonnasta.

Koronaviruksen leviäminen on päättänyt lähes kaikkien urheilulajien kilpailusarjat maailmalla ja samalla vienyt pelikohteet vedonlyöntiyhtiöiltä. Ravien lisäksi Veikkaus tarjoaa pelejä lähinnä elektronisen urheilun eli esportsin tapahtumiin.

”E-urheilua on Pitkävedossa ja Vakiossa, ja mahdollisesti lisätään Voittaja-vetoja, mikäli nähdään se järkeväksi kohteeksi”, Toto-pelien tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna kertoo. ”Raveja pelataan Toto-peleinä, ja maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina on tarjolla Pitkävetoa sekä Live-vetoa.”

”Keskitytään siihen tarjontaan, mitä maailmalta löytyy, ja ravien puolella ollaan tehty erittäin paljon, että ravit saa näkyvyyttä, varsinkin veikkaus.fi:ssä. Joka päivälle on käytännössä asiantuntijalla juonnettu ravilähetys. Studio-lähetykset on keskiviikkona, lauantaina ja sunnuntaina nyt. Ravien puolella on tehty paljon sen eteen, että saataisiin uusia ihmisiä kiinnostumaan raveista ja seuraamaan raveja, kun muuten pitäisi pysyä kotona.”

Ahjolinnan mukaan tavoitteessa on myös onnistuttu, sillä pelaajamäärät eivät ole pudonneet.

”Varsinkin T-pelien osalta mennään niin, että ei suurempia tiputuksia ole päiväkohtaisesti”, hän iloitsee. ”Ollaan selkeästi huomattu, että ihmiset on suunnannut katseen Ruotsin raveihin. Siellä puolella asiakkaat ovat siirtäneet pelaamista Ruotsin raveihin, vaikka aikaisemmin suurin osa pelasi Suomeen. Ei välttämättä isosta massasta kaikkia Suomeen pelaavia olla saatu vielä Ruotsin raveihin, mutta sitten nämä uudet on tullut paikkaamaan tilannetta. Muutamien päivien seurannalla selkeästi kyllä uusia kokeilijoita on tullut ravien pariin.”

Lähtökohtaisissa peleissä asianlaita ei ole yhtä valoisa, mutta siihen on luonnollinen selitys. Ruotsin peliyhtiö on muuttanut niiden osalta käytäntöjään, eikä Veikkaus ole sen jälkeen voinut olla mukana kyseisissä peleissä.

Kotimaan ravien loputtua Veikkaus tarjoaa tästä päivästä alkaen uusia pelikohteita Ruotsiin. Päivän ykkösraveihin pelataan omaan pooliin Kaksaria jokaiseen lähtöön sekä Troikkaa lähtöihin 7 ja 9.

”Jos mietitään aikaisempaa, niin vuosien saatossa on ilman muuta haluttu pelata yhteispooliin ja siihen asiakkaat on varmasti myös tottuneet, mutta tässä erittäin erikoisessa ja valitettavassa tilanteessa halutaan myöskin mahdollistaa lähtökohtaisten pelien pelaaminen Ruotsiin. Se varmasti tuo osaltaan lisää viihdearvoa ravien seuraamiseen ja niiden parissa viihtymiseen”, Ahjolinna perustelee.

Kokeilu koskee ensivaiheessa maanantain, tiistain, torstain ja perjantain pääraveja, mutta tarjontaa voidaan tarvittaessa laajentaa myös muihin raveihin sekä pelimuotoihin.

”Jos asiakkaita kiinnostaa, niin ilman muuta meillä on mahdollisuus laajentaa. Halutaan vaan keskittää sinänsä se, että pystyttäisiin tarjoamaan asiakkaille semmoinen pooli, mihin saadaan kasattua likviditeettiä, että olisi järkevää pelata”, Ahjolinna linjaa.

Uudistus ei koske keskiviikon, lauantain ja sunnuntain raveja, joissa lähtökohtaiset pelit ovat pysyneet Ruotsissa ennallaan.