Kotimaisen kansainvälisen suurkilpailukauden avaus on perinteisesti lämminveristen International Seinäjoki-Race, joka tänä vuonna ajetaan 22. huhtikuuta.

Lähtö on kerännyt nimekkäät valjakot ympäri Eurooppaa kisaamaan 60 000 euron ykköspalkinnosta 2100 metrin matkalla. Viime vuonna voiton vei ruotsalainen El Mago Pellini rattaillaan Adrian Kolgjini.

Seinäjoella seurataan tarkasti lähiaikoina starttiin tulevia huippuhevosia, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ennakkoon järjestäjäpuolella seurataan mielenkiinnolla kotimaisten huippujen esiinmarssia, sillä odotettavissa on monen uuden nousevan tähden aloitus kotimaisissa avoimissa lähdöissä. Ruotsissa ei vielä moni huippuhevonen ole aloittanut kauttaan, mutta lähiviikkoina sielläkin nähdään radoilla kovimpia nimiä.

”Lähiviikot näyttävät, millaisia hevosia alkaa nousta esiin, kun ykkössarjalaisia tulee radoille eri puolilla Eurooppaa. Sitten alkaa tarkempi seulonta kutsuja varten. Alustavia keskusteluja joidenkin hevosten taustavoimien kanssa on käyty ja kyllä kiinnostusta Seinäjoki-Racea kohtaan on taas laajalti”, toiminnanjohtaja Pertti Immonen Seinäjoen Ravikeskuksesta sanoo.

Ensimmäisenä hevosena kutsun Seinäjoki-Raceen sai jo loppusyksyllä Lumijoen ikäluokkatähti Elian Web. Elian Webillä talvi on edennyt suunnitelmien mukaan. Edessä on nousu avoimiin sarjoihin ja se tapahtuu suunnitelman mukaan Seinäjoella huhtikuun lopulla.

”Yksi ratahiitti on ajettu ja siinä hevonen tuntui tosi hyvältä. Hyvillä mielin tähtäin on Seinäjoki-Racea kohti. Yksi startti on tarkoitus ajaa huhtikuussa ennen kisaa”, Elian Webin valmennuksesta ja kilpailutuksesta vastaavat Katja Melkko ja Janne Soronen kommentoivat tähtihevosensa kuulumisia.

Myös huipputamma Venice on saanut kutsun Seinäjoki-Raceen, mutta taustavoimat vielä katsovat tilannetta.

Elian Webillä on iso kannattajajoukko varsinkin pohjoisessa Suomessa. Siirtyminen avoimiin sarjoihin ja kauden avaus kiinnostavat varmasti monia.

”Tarkoitus on järjestää fanimatka Seinäjoki-Raceen Elian Webin kannattajille. Lähtö olisi Oulusta ja bussi keräisi matkalle kannattajia Ylivieskan ja Kaustisen kautta. Tästä tiedotetaan myöhemmin”, Pertti Immonen kertoo.

Muutaman vuoden tauolla ollut iltajuhla järjestetään Seinäjoki-Racen jälkeen Hotelli Lakeudessa Seinäjoella.