Vanhan, tutun kisan kohteina on ensi kertaa kahta eri pelimuotoa: neljä T75- ja kolme T65-kierrosta.

Veikkaus järjesti erilaisia ravipelien SM-kisoja vuoteen 2011 saakka. Kun kaikki hevospelit keskitettiin sen jälkeen Fintotolle, SM-kisatkin lakkasivat.

Niiden aktivoiminen tuli uudestaan ajankohtaiseksi, kun peliyhtiöt vuoden 2017 alussa yhdistyivät. Tekniikka ja IT-ratkaisut, joilla kisat oli aikaisemmin järjestetty, olivat kuitenkin muuttuneet välissä niin, että ravipelikisat jäivät odottamaan uutta järjestelmää.

Uudella, mobiililaitteillekin hyvin soveltuvalla alustalla kisattiin viime vuonna Toton Syyskisa ja T65-joulukisa, ja nyt on ensimmäisen ”ison kisan” aika. Veikkauksessa odotetaan mielenkiinnolla, millaisen osallistujamäärän se saavuttaa.

”Monellakin mittarilla ravipelit kiinnostavat nyt kovasti, ne ovat olleet jo vuoden kovassa nosteessa”, sisältövastaava Sami Sundström Veikkauksesta alustaa.

”Matalalla profiililla ja vähän testimielessäkin järjestettyyn syyskisaan osallistui noin 2000 ja joulukisaan reilut 5500 henkeä ja edelliseen, vuoden 2011 SM-kisaan noin 7000 henkeä. Tältä pohjalta tavoitteena voisi pitää ehkä 10 000:tä osallistujaa.”

”Tärkeämpi tavoite on kuitenkin tehdä T-pelejä tutuiksi uusille ravipelaajille, jotka voivat kokea ne vaikeiksi. Tästä syystä haluttiin ajoittaa kisa suurkilpailukauden alkuun, kun kohteina on varmuudella hyviä hevosia ja hyviä lähtöjä”, Sundström lisää.

Kisa käynnistyy Seinäjoki Race -päivästä ja päättyy Finlandia-viikonloppuun. Se on osallistujille ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen Veikkauksen asiakkaaksi.

Toimintaympäristö on kymmenessä vuodessa merkittävästi muuttunut, niin myös Veikkauksen oma ja viranomaisten suhtautuminen rahapelien markkinointiin. Tästä syystä kisasivuilta ei voi siirtää riviään enää suoraan pelijärjestelmään, ja palkintoina jaetaan ”vain” VIP- ja muita lippuja Seinäjoen kuninkuusraveihin.

”Saamamme palautteen perusteella ihmisiä kiinnostaa kuitenkin aidosti kisailu ja itsensä ja kavereiden mittaaminen, palkinnot ovat monelle toissijainen asia. Kisoja pidetään hyvinä, ja niitä toivotaan lisää”, Sami Sundström tietää.

SM-kisan pistelasku on yksinkertainen. Jokaisesta oikeasta merkistä saa yhden pisteen, eli toisin kuin rahalla pelattaessa, 2-kertoiminen kisariviin löydetty voittaja on samanarvoinen kuin 100-kertainen. Se kannattaa muistaa rivejä laadittaessa.

”Veikkauskisoista löytyy kyllä sellainenkin versio, jossa pisteitä saa käänteisesti peliprosentin mukaan. Sitä kokeillaan ensi kesänä”, Sundström lupaa.

Juttu on julkaistu Hevosurheilussa 14.4.2021.

Linkki kisasivuille

 

Osakilpailut

17.4. T75 Seinäjoki
21.4. T65 Vermo
24.4. T75 Pori
28.4. T65 Vermo
1.5. T75 Forssa
5.5. T65 Kuopio
8.5. T75 Vermo