Hitaammin kehittyneet nuoret hevoset saavat tulevissa suurkilpailuissa mahdollisuuden isompiin rahoihin. Porissa ravataan lauantaina nelivuotiaiden suomenhevosten Satakunta-ajo, ja viikkoa myöhemmin on Kouvolassa vuorossa vuotta nuorempien lämminveristen Kymenlaakso-ajo, jonka finalistit selviävät torstain karsinnoissa.

Mukana on myös ikäluokkahuippuja, mutta ne joutuvat aloittamaan tasoitusajoissa takamatkoilta. Satakunta-ajossa yli sadantuhannen euron voittosumman haalinut Vixus ajaa karsintavoittoihin nousseiden Tureliuksen ja Tarunlennon tavoin paaluhevosia takaa 60 metrin pakilta. Voittaja kuittaa 30 000 euroa.

Porissa ohjelmassa on myös divisioonafinaaleja sekä lämminveristen St. Leger 45 000 euron ykköspalkinnolla. Kilpailumatka on 2600 metriä, ja tammat saavat 20 metriä etua.

Kymenlaakso-ajossa loppukilpailun tusina seuloutuu viidessä karsintalähdössä, joista kärkiparin lisäksi jatkopaikan lunastavat kaksi nopeinta kolmanneksi sijoittunutta varsaa.

Parhaat käsiohjelmasivut, vihjeet ja runsaat tallikommentit näihinkin raveihin saat yksissä kansissa tänään ilmestyneessä 7 oikein -lehdessä, joka voit ostaa hyvin varustetusta lehtipisteestä tai tilata edullisesti kotiin kannettuna. Muista myös digilehti!