Lauantaina Jokimaalla Toto75:n toisessa kohteessa starttaava Pica-Pica Oak on esiintynyt vahvasti viime juoksuissaan. Lahdessa edessä on 2140 metrin tasoitusajo, johon ilmoittautui mukaan 16 hevosta.

Christa Packalénin valmentama hevonen starttaa matkaan takamatkalta numerolla 16, joten eteen mahtuu monta kierrettävää valjakkoa. Tehtävä ei ole helpoimmasta päästä, mutta niin Packalénilla kuin pelikansalla riittää luottoa Pica-Pica Oakin menestykseen.

”Vaikka numero on iso, niin lähdemme silti Jokimaalle menestymään. Hevonen on ollut kyllä hyvä viimeisimpiin lähtöihin, esittänyt sitä hyvää omaa itseään ja näyttänyt olevansa kunnossa. Viimeksi Tampereella se teki hyvän juoksun ja voitti tosi helposti, vaikka kiersi jo ajoissa johtavan rinnalla”, Packalén sanoo.

Packalénin mukaan Pica-Pica Oak on tehnyt hänen valmennuksestaan selkäjuoksuilla parhaat esityksensä, vaikka ei loppujen lopuksi ole ollut kovin kronkeli juoksun kulun suhteen. Vapaakin rata kelpaa.

”Ilmoitin hevosen Jokimaalle siinä tarkoituksessa, että se saisi selkäjuoksun. Tehtävän haasteellisuus riippuu kuitenkin siitä, kuinka kauaksi se parijonossa jää. Luotan hevosen kykyihin ja hyvillä mielin sen kanssa lähdemme matkaan.”

”Viimeistelyt ovat sujuneet hyvin. Tiistaina ajoimme muutaman vedon ja hevonen oli ihan normaalin tuntuinen. Kaikki vaikuttaa olevan kunnossa. Perjantaina käytetään sitä vielä valjaissa, mutta mitään muuta ihmeellistä ennen lauantaita ei ole suunnitelmissa. Varusteidenkin osalta mennään vanhoilla tutuilla.”

Pica-Pica Oakin luottokuskina on toiminut Packalénin valmennuksen aikana Hannu Torvinen ja niin lauantainakin.

”Hannu ajaa paljon meidän hevosia, tuntee ne ja tietää perinpohjin niiden vahvuudet sekä heikkoudet. Tämän hevosen kohdalla se on pelkästään hyvä asia.”

Christa kertoo, että Pica-Pica Oak on temperamenttinen tamma, jolla riittää luonnetta niin kotioloissa kuin radallakin.

”Se on totinen neiti varsinkin ajossa. Aika tulinen tyttö ja helposti kuumenevaa sorttia. Pyrimme pitämään sen mahdollisimman rauhallisena koko päivän, mikä auttaa paljon kisatilanteeseen ja sen päivän suoritukseen”, Packalén kertoo.

Lahden tasokkaissa Toto75-raveissa pelillistä mielenkiintoa lisää täysosumille jaettava 75 000 euron jackpot.

Toto75, Jokimaa

Lisää teemasta: Pelivihjeet