Matias Salon valmentama Global Withdrawl hakee kolmatta peräkkäistä täysosumaa keskiviikon Toto65-kierroksella, joka ravataan poikkeuksellisesti Kuopiossa.

Vermossa ravataan tulevana lauantaina ja sunnuntaina, kun maan pääradalla on luvassa Finlandia-viikonloppu. Tämän takia keskiviikkoravit ajetaan tällä viikolla Kuopion radalla.

Illan kuudentena lähtönä ja 65-pelin toisena kohteena toimii lämminveristen avoin 2100 metrin ryhmäajo, jossa Global Withdrawl pyrkii jatkamaan hienoa menestystään. Kakkosradalta starttaava ruuna siirtyi viime syksynä ruotsalaistreenari Svante Båthilta Matias Salon valmennukseen.

Vaikka kuusivuotias Global Withdrawl starttasi vain kaksi kertaa viime vuonna, on se ehtinyt tienata jo lähes 200 000 euron voittosumman. Suomessa se on aloittanut mainiosti, sillä ensimmäisessä startissa se hävisi ainoastaan Grainfield Aidenille, mutta on sen jälkeen voittanut molemmat kaksi kisaansa. Niinpä Salo voi lähteä luottavaisena keskiviikonkin koitokseen.

”Hevonen on aloittanut kivasti ja tehnyt sen, mitä siltä on tässä kohtaa vaadittu. Se on voittanut viimeisimmät lähdöt aika helposti”, Salo kertoo.

”Global Withdrawlilla oli pitkä tauko ja viime vuoden voi sanoa olleen välivuosi. Sen takia on viety hevosta maltilla eteenpäin. Annetaan sen kehittyä starttien myötä toivottavasti hyväksi. Emme ole lähteneet tavoittelemaan kertaheitolla kuuta taivaalta, vaan on edetty hevosen ehdoilla.”

Keskiviikkona ruunaa ohjastaa Santtu Raitala, joka on ajanut kaikki hevosen aiemmatkin Suomen startit. Hyvä lähtöpaikka nostaa menestysodotuksia entisestään, sillä kaksi edellistä voittoaan hevonen on ottanut keulapaikalta.

”Se on todennäköistä, että lähdetään kovaa matkaan ja yritetään nytkin keulapaikalle”, Salo arvelee. ”Äkkiseltään vaikuttaisi siltä, mutta tietysti ne ovat lopulta Santun ratkaistavia asioita.”

Global Withdrawl on suorittanut kaikissa starteissaan hyvin, joten varuste- tai balanssipuolelle ei ole tarpeen tehdä viilauksia.

”Olemme nyt löytäneet hyvän balanssin, niin jatketaan sillä. Tarkoitus ei ole tehdä vielä mitään ihmeellistä, mutta jossain kohtaa on ajatus kokeilla joitain pieniä muutoksia. Vielä siihen ei ole aihetta.”

Ruunan otteet radalla ovat vetäneet valmentajan suupielet hymyyn, eikä kaksikon yhteistyö ole takunnut ratojen ulkopuolellakaan.

”Se on oikein tosi kiva hevonen. S.J.’s Caviarin jälkeläisistä nuo ruunat, jotka ovat olleet meillä on kaikki tosi mukavia. Tämä on myös hyvin kiva, kiltti ja yhteistyöhaluinen. Mitään moitittavaa ei ole.”

Global Withdrawlin lisäksi Salon valmennettavista Kuopiossa kisaa Elliot, joka tekee ensiesiintymisensä Suomen raviradoilla. Tanskassa syntynyt ruuna starttaa illan kolmannessa lähdössä.

”Se on mielestäni asiallinen hevonen tulevaisuutta ajatellen. Se kävi kipeänä, joten joutui jäämään ensimmäisestä yrityksestä pois. Nyt hevonen palailee tositoimiin, mutta ei missään nimessä ole vielä missään huippukunnossa. Sellainen tunne kuitenkin on, että siitä voi tulla oikeinkin asiallinen hevonen ajan kanssa.”

Toto-kohteisiin