Seinäjoen Toto65-kierros vaikuttaa pelillisesti poikkeuksellisen lupaavalta. Ideasysteemin varmaksi valitaan avauskohteen MAS Archie. Etua haetaan päätöskohteesta, jossa suursuosikki Hotshot Luca jätetään kylmästi systeemin ulkopuolelle.

Avauskohteen MAS Archie (T65-1/5) on lievästi ylipelattu. Kovaluokkainen ori kelpaa todennäköisenä voittajana silti varmaksi, sillä systeemiin saadaan mukavasti etua päätöskohteesta. MAS Archie kiri sunnuntaina 3. ulkoa viimeiset 700 metriä vahvasti 12,5-vauhtia ja hävisi voiton vain niukasti. Vastus on nyt kevyempi, joten Hannu Torvisen ajokin pitäisi olla tiukasti kiinni voitossa.

Free Me ja BWT Burnin Alive joutuivat jäämään pois kolmannesta kohteesta, joten lähdön “käsikirjoitus” meni täysin uusiksi. Eturivistä avaavat parhaiten Golda Paris (T65-3/5) ja Callela Eliza (T65-3/8). Molemmat tulevat Markku Niemisen tallista, joten keskinäistä kilvan ajoa tuskin tullaan näkemään. Poisjääntien jälkeen todennäköisin juoksunkulku on se, että Callela Eliza etenee ulkoa keulaan ja Golda Paris ottaa asemat johtavan takaa. Matkavauhti lienee todella maltillista, joten tämä kaksikko ratkaissee lopussa voiton kohtalon. Golda Paris peri varahevosena ison osan aamulla pois jääneen Free Men prosenteista, joten Antti Teivaisen ajokki on iltapäivän pelijakaumassa reilusti ylipelattu. Tamman peliosuus tulee kuitenkin laskemaan reilusti iltaa kohti, ja Callela Eliza noussee lopulta suosikiksi.

Päätöskohde on kierroksen pelillinen herkkupala. Keulasta vakuuttavaa jälkeä tehnyt Hotshot Luca (T65-6/9) on luotettu suursuosikiksi yli 50 % peliosuudella. Ori pudotetaan ylipelattuna ideasysteemin ulkopuolelle. Hannu Torvinen tuskin haluaa lähteä suosikilla sisäradan Dancinginthedarkin (T65-6/1) takaa, sillä tämä ratkaisu toisi mukaan pussitusriskin. Kakkosradan Ypäjä Louvre (T65-6/2) on puolestaan kankea avaaja, joten sen takaa lähtiessään Hotshot Luca jäänee alussa kauas takajoukkoihin.

Tasaveroiseksi suosikiksi nostetaan uransa avausvoittoa metsästävä Vixpress Li (T65-6/3). Ori taisteli viimeksi Hambossa keulasta voittaneen Hotshot Lucan rinnalta upeasti toiseksi. Osat saattavat nyt vaihtua, sillä Vixpress Li saattaa hyvinkin päästä nyt keulaan hallitsemaan lähdön tapahtumia. Valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen luottaa ajokkiinsa vahvasti.

”Vixpress Li lähtee kuin raketti”, Mäkinen sanoo.
”Kouvolassa se pelästyi jotain ja laukkasi. Lahdessakin laukka oli alussa lähellä, joten jouduin ottamaan alun varovasti. Tämä pystyy avaamaan ensimmäisen puolikkaan varmaan 04-vauhtia. Jos pääsen keulaan, niin hevonen on siitä 70 metriä parempi kuin Lahdessa johtavan rinnalta. Tämä on pikkasen oikealla ohjalla, niin se antaa toista rataa juostessaan aika paljon tasoitusta.”
”Samoilla varusteilla mennään kuin viimeksi. Se on käsittämätön asia, että tämä hevonen ei ole vielä koskaan voittanut. Veikkaan, että minulla ei ole koskaan ollut läheskään näin hyvää hevosta.”

Vixpress Li on alipelattuna mainio varmaehdokas, mutta ideasysteemiin otetaan kaksi varmistusta, jotka ovat myös jääneet liian vähällä huomiolle. Gravy Train Web (T65-6/8) jäi viimeksi hyvävoimaisena pussiin väsyvän taakse. Elian Webin täysveli on jäänyt tässä täysin unohdetuksi. Little Boss (T65-6/5) on mielenkiintoinen nousukas. Martti Pellikan suojatti kiri viimeksi Vieremällä päätöskierroksen 5. ulkoa vahvasti 13,6-vauhtia.

Ideasysteemi

Veikkauksen pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Seinäjoelle

Toto65-1: 5 MAS Archie (2, 3)
Toto65-2: 10, 6, 11, 3, 2, 7, 5, 14, 16 (9, 15)
Toto65-3: 5, 8 (2, 12)
Toto65-4: 5, 6, 7 (8, 16)
Toto65-5: 12, 9, 10, 5, 8, 6 (2, 3)
Toto65-6: 3, 5, 8 (9, 1)
1 x 9 x 2 x 3 x 6 x 3 = 972 riviä – 97,20 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet