Kierroksen pelatuimmaksi hevoseksi noussut Echauffour U.S. varmistetaan ideasysteemissä keulaan pyrkivällä Ida Glitterillä. Rohkeaksi idevarmaksi valitaan viidennessä kohteessa suosikkikaksikon varjoon jäänyt Venlan Vekkuli.

Avauskohteessa selvästi todennäköisimmäksi voittajaksi erottuu Harri Koivusen tallista vakuuttavaa jälkeä tehnyt Ypäjä Hereiam. Viimeksi johtavan takaa voittanut ruuna joutuu kuitenkin starttaamaan surkealta lähtöpaikalta, joten varmistukset ovat tarpeen. Yllättäjäosaston mielenkiintoisin pelihevonen on viimeksi voimissaan pussiin juuttunut Emmahall Laukko.

Toisessa kohteessa selväksi suosikiksi erottuu kyvykäs Dream Of Celebrity. Ruuna hävisi viimeksi 2. sisältä vain kovalle kaksikolle Xavier K.A. – Earthquaker. Vastassa ei nyt ole yhtä kovia menijöitä. Edellisen starttinsa Esa Holopaisen ajokki voitti kirittyään 3. ulkoa viimeiset 800 metriä alle 14-vauhtia. Ruunassa on ainesta varmaksi asti, mutta lähdöstä löytyy pari mielenkiintoista yllättäjää. Hazelhen Hemera avaa sisäradalta reippaasti, joten tiedossa on makoisa juoksu kärjen takana. Immortal kilpailee paljon tulosriviään paremmassa iskussa. Kuski vahvistuu nyt selvästi, kun kärryille hyppää Jukka Torvinen.

Echauffour U.S. hakee kolmannessa kohteessa jo kolmatta peräkkäistä voittoa. Ruuna kiri viimeksi 3. ulkoa päätöskierroksen reippaasti alle 14-vauhtia ja lipui varmoin ottein ykköseksi. Harri Koivusen ajokki ei ehdi voltin vitosradalta alussa nopeimpien matkaan, mutta ruuna jaksaa tehdä matkalla töitä. Echauffour U.S. on kerännyt jo hieman liikaa peliä, joten varmistusmerkkinä otetaan mukaan keulaan pyrkivä Ida Glitter. Tamma on tehnyt selvästi parhaat juoksunsa juuri keulasta, joten Jarmo Saarelan ajokki tarjoaisi siitä suursuosikille tiukan vastuksen.

Neljänteen kohteeseen otetaan neljä hevosta. Viimeksi komeasti voittoon kirinyt Joyness on kerännyt selvästi liikaa peliä, mutta ruuna otetaan silti mukaan systeemiin. Mielenkiintoisin pelihevonen on tulosriviään parempi Neuland. Ruuna kiri viimeksi joukon hänniltä päätöspuolikkaan 13-vauhtia ja nousi hyvin kuudenneksi. Lähtöpaikka on nyt paras mahdollinen.

Kierroksen rohkeaksi ideavarmaksi valitaan peleissä Casmirin ja Tamburiinin varjoon jäänyt Venlan Vekkuli. Ruuna lähti Kouvolassa 3. ulkoa kiriin 600 metriä ennen maalia mutta sortui samassa laukalle. Venlan Vekkuli polki raville selvittyään päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin 28,7-vauhtia ja ehti vielä komeasti ykköseksi. Ruuna pystyy avaamaan voltista reippaasti, joten keulajuoksu on nyt täysin mahdollinen. Sari Tunnisen valmennettava kelpaa reilusti alipelattuna varmaksi asti, vaikka Casmir on toki lähdön todennäköisin voittaja. Tamburiini sen sijaan ei vakuuttanut välistartissaan voitosta huolimatta. Jukka Torvisen ajokki on nyt selvästi ylipelattu.

Uudenmaan Upein-finaaliin rastitaan “kaikki mahdolliset”. Pelimielessä mielenkiintoisimmaksi erottuu hurjaluokkainen MAS Archie. Ori alisuoritti viime starteissaan rajusti, mutta syy vaisuuteen selvisi, kun oriilta löytyi viime startin jälkeen tulehdus kurkunpäästä ja hengitysteistä. Hevosen pitäisi valmentajan mukaan olla nyt parempi.

Pelaa Hevosurheilun ideasysteemi

Fintoton pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Vermoon

Toto65-1: 8, 1, 10, 4, 3 (7, 2)
Toto65-2: 4, 3, 1, 11 (5, 8)
Toto65-3: 5, 3 (1, 12)
Toto65-4: 10, 8, 4, 2 (11, 6)
Toto65-5: 1 Venlan Vekkuli (8, 2)
Toto65-6: 13, 8, 1, 7, 3, 6 (14, 9)
5 x 4 x 2 x 4 x 1 x 6 = 960 riviä – 96,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet