Ideasysteemi rakennetaan kahden varman varaan. Avauskohteen suursuosikki Wilhelm Nash kelpaa hieman ylipelattunakin varmaksi. Ideavarmaksi valitaan neljännen kohteen Leon Coger.

Avauskohteen Wilhelm Nash on kierroksen selvästi todennäköisin voittaja. Ruuna vakuutti viimeksi Vermossa johtavan rinnalta. Rokottaminen ja vaillinaiset viimeistelyt asettavat suursuosikin ylle pieniä kysymysmerkkejä, mutta Ville Mäkelän suojatti kelpaa silti varmaksi. Ruuna on lähdön selvästi paras hevonen. Vastustajat kunnioittavat Ari Moilasen ajokkia, joten se päässee keulaan ilman suurempia revittelyjä. Suosikin varmistelijoille maistuvin merkki on kyvykäs Stoneisle Mustang.

Toinen kohde yritetään selvittää neljällä hevosella. Myllyn Tyyne kilpailee kanuunakunnossa, mutta tammalla on etenkin lähtökiihdytyksessä laukkariski. Ravilla Risto Tupamäen ajokki taistelee tiukasti voitosta. Vempun Valtti oli viimeksi keulasta lievä pettymys. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ruuna palasi tauolta. Startti saattoi terävöittää hevosta selvästi. Sauli Tammen suojatti avaa hyvin, joten ruuna päässee keulaan tai johtavan rinnalle. Tulisesti avaava Eurovaltikka palasi viimeksi tauolta ja sijoittui johtavan takaa asiallisella esityksellä viidenneksi. Tiedossa on taas hyvä juoksu keulassa tai johtavan takana. Turopella on täysin unohdettuna mielenkiintoinen yllätyshaku. Tamma omaa hyvän pätkänopeuden, mutta taistelutahdossa on usein ollut loppusuoralla sanomista. Lyhyellä kirillä voittokaan ei yllättäisi. Vekraus jää paljon pelattuna systeemin ulkopuolelle. Väkivahva ruuna kilpailee huippuiskussa, mutta kankea avaaja jää alussa tukaliin asemiin.

Kolmas kohde yritetään selvittää kolmella todennäköisimmällä menestyjällä. Vagabondo on todennäköisenä keulahevosena selvä suosikki. Callum teki viimeksi vahvan juoksun johtavan rinnalta. Jaqueline Mon Ami on luokaltaan lähdön paras hevonen, joten tamma huomioidaan heikosta lähtöpaikasta huolimatta.

Alipelattu Leon Coger valitaan kierroksen ideavarmaksi. Ruuna palasi Vermossa tauolta upeassa iskussa. Emma Väreen ajokki kiri 5. ulkoa viimeiset 700 metriä väkevästi 13,3-vauhtia ja nousi hyvin toiseksi. Startti terävöitti hevosta varmasti entisestään. Nopea avaaja ottanee aluksi keulat. Ruuna on kuitenkin sortunut joskus painamaan keulassa, joten sillä luovutettaneen keulapaikka Astrodomelle tai Kingfisher Fellow’lle. Lähdössä on varsin suuret tasoerot, joten pussitusriski ei ole erityisen suuri. Leon Cogerilta irtoaa selkäjuoksulla tulinen kiri, joten ruuna tykittää lopussa mukaan voittomatsiin.

Viides kohde yritetään selvittää neljällä merkillä. Suoritusvarma Mentha on lähdön selvä suosikki, mutta tamma on kerännyt jo hieman liikaa peliä. Pelimielessä maistuvimmaksi hevoseksi erottuu takarivistä starttaava Proud Of The Queen. Paikan systeemistä saavat myös Rosemary Yankee ja Golda Paris.

Päätöskohde näyttää äärimmäisen kiharaiselta, joten ideasysteemiin otetaan kaikki 11 hevosta. Pelimielessä mielenkiintoisin on viimeksi vahvan kierroksen kirin tehnyt Southwind Mardigra.

Pelaa Hevosurheilun ideasysteemi

Fintoton pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Vermoon

Toto65-1: 2 Wilhelm Nash (4, 6)
Toto65-2: 5, 6, 3, 11 (12, 9)
Toto65-3: 4, 2, 8 (1, 5)
Toto65-4: 4 Leon Coger (5, 3)
Toto65-5: 4, 1, 10, 2 (5, 8)
Toto65-6: 1, 12, 6, 9, 5, 4, 8, 2, 3, 10, 11 (1, 12)
1 x 4 x 3 x 1 x 4 x 11 = 528 riviä – 52,80 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet