Keskiviikon Toto65-kierros suorastaan kuhisee alipelattuja ideahevosia. Ideasysteemin rohkeaksi varmaksi valitaan avauskohteen alipelattu Katherine Bo.

Avauskohteen Katherine Bo on iltapäivän pelijakaumassa luotettu vasta kolmossuosikiksi. Hevosurheilun rankingissa tamma nousee niukaksi suosikiksi. Tamma teki viimeksi Turussa laukkojen lomassa oikein hyvän esityksen. Harri Koivusen suojatti laukkasi lähtösuoran päässä. Raville selvittyään tamma kulki 1600 metrin paalulta 600 metrin paalulle 15-vauhtia, kunnes laukkasi uudelleen pahoin 500 metriä ennen maalia. Edellisessä startissaan nelivuotias tykitti 4. ulkoa viimeiset 800 metriä 13,4-vauhtia ja nousi hienosti toiseksi. Lähtöpaikka on toki surkea, mutta vastus näyttää enemmän kuin sopivalta. Laukatta tamman pitäisi ilmoittautua loppusuoralla mukaan voittomatsiin.

Toiseen kohteeseen otetaan viisi hevosta. Manionni on alipelattu suosikki. Ruuna kulki viimeksi lähtösuoran laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä 27,1-vauhtia ja nousi vielä hienosti kolmanneksi. Paljon tulosriviään parempi Kielas ja viimeksi laukkansa jälkeen viimeiset 800 metriä 28,6-vauhtia kirinyt Jori Pollea ovat myös maistuvia pelihevosia. Tamburiini ja Vekraus saavat hieman ylipelattuinakin paikan systeemistä.

Viimeksi johtavan rinnalta vakuuttavasti voittoon jyrännyt Jeppas Pointer on kierroksen selvästi todennäköisin voittaja. Ruuna on kuitenkin kerännyt jo liikaa peliä, joten se saa seurakseen kaksi alipelattua yllättäjää. Tulisesti avaava Christopher Star sai viimeksi 3. sisältä myöhään kiritilaa. Ruuna puikkelehti lopun pirteästi ja voimia näytti jäävän varastoon. Antti Veteläisen ajokki päässee suursuosikin peesiin 2. sisällä, joten ruuna nähtäneen tototaistossa. Maryland Rose on tehnyt pitkään vahvoja esityksiä, mutta voitot ovat kiertäneet. Lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle paras mahdollinen.

Neljännestä kohteesta yritetään selvitä kahdella hevosella. Kolmatta peräkkäistä voittoa hakeva Buck Boko on selvä suosikki, mutta väkivahva ruuna on kerännyt jo hieman liikaa peliä. Kaveriksi otetaan paalulta keulaan pyrkivä Issaquah Sund. Ruuna kulki viimeksi 5. ulkoa viimeiset 700 metriä 12,9-vauhtia, mutta sijoitus jäi kovassa lopetuksessa vaisuksi. Valmentaja Tero E Mäenpää uskoo suojattinsa parantavan vielä reilusti viime startista, joten ruuna on etumatkansa turvin vaarallinen.

Viidennessä kohteessa herkullisiksi pelihevosiksi erottuvat Salaus ja Mökin Tähti. Salaus ei loistanut viimeksi pitkällä kirillä takajoukoista, mutta ruuna tekeekin selvästi parhaat esityksensä keulasta ja johtavan rinnalta. Juho Ihamuotilan ajokilla on paikka edetä kovaa avaavan Eickun takaa keulaan asti. Ruuna olisi siitä vaikea voitettava. Mökin Tähti laukkaili viimeksi etusuoralla kierros ennen maalia. Raville selvittyään se kiri päätöskierroksen 25,6-vauhtia ja nousi hyvin kuudenneksi. Lähtöpaikka on asialliselle avaajalle mainio. Ekin Toive ja Iinan Maestro ovat keränneet liikaa peliä. Kaksikko otetaan kuitenkin mukaan systeemiin, sillä peliin saadaan etua muiden lähtöjen maistuvilla merkeillä.

Päätöskohde näyttää äärimmäisen kiharaiselta, joten lapulle otetaan kahdeksan todennäköisintä menestyjää. Pelimielessä mielenkiintoisimmiksi erottuvat alipelatut Phantom Smith, Neve Di Gio ja Grainfield Fanny.

Pelaa Hevosurheilun ideasysteemi

Fintoton pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Vermoon

Toto65-1: 8 Katherine Bo (4, 1)
Toto65-2: 16, 13, 9, 6, 4 (7, 10)
Toto65-3: 7, 6, 2 (10, 4)
Toto65-4: 11, 3 (10, 5)
Toto65-5: 11, 10, 3, 2 (8, 1)
Toto65-6: 3, 2, 9, 5, 7, 4, 6, 8 (10, 11)
1 x 5 x 3 x 2 x 4 x 8 = 960 riviä – 96,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet