Toisessa kohteessa starttaava nelivuotias Illusion Luxi ei ollut viimeksi normaali väsyessään hännille. Tänään se kohtaa sopivan vastuksen ja menestyy, jos vain suorittaa tasollaan.

Juuso Holttisen valmentama Illusion Luxi kokeili toissa kerralla rahkeitaan ikäluokkansa huippuja vastaan Derbysuosikissa eikä riittänyt 4. ulkoa vielä kärkikahinoihin. Esitystä ei kuitenkaan siinä kisassa voinut moittia, mutta viime startissa sen sijaan voi, kun ruuna jäi 2. ulkoa viimeiseksi. Holttinen kertoi, että tutkimuksissa oli käyty, mutta mitään vikaa Illusion Luxista ei ollut löytynyt. Hän epäili, että sitä edeltäneet kovat startit vain saattoivat näkyä kisapuhdin puuttumisena. Tänään tehtävä on sen verran sopiva, että ruunaa kokeillaan Salamakypärät-lähdössä Kimi Pesonen rattaillaan varmana asti.

Kiihdytys on mielenkiintoinen. Sisäradan Midnight Sun Sel oli sunnuntaina Mikkelissä hyvä ja lähtee lujaa. Kakkosradan Chrome juoksee alustavasti ensimmäistä kertaa ilman kenkiä, eikä varmasti jää jalkoihin. Illusion Luxi lähtee lujaa, mutta vaikea arvioida miten kiihdytys lopulta menee. Todennäköisesti Illusion Luxi pääsee keulaan, mistä tappio olisi normaalilla suorituksella yllätys. Johtavan rinnalta se tuskin voittaisi, mutta sekin juoksupaikkariski huomioiden Illusion Luxia kokeillaan ideasysteemin varmana.

Kolmannen kohteen vähän pelatut merkit ovat kolmen kierroksen matkasta hyötyvät Krista ja Erika Kultamaa. Neljännessä kohteessa sisäradan Dominique Halm on mielenkiintoinen, vaikka lähtöpaikka ei olekaan sille mieleinen. Viisivuotiaan kapasiteetti on sen verran mainio, että se pärjää heti, kun palaset loksahtelevat paikoilleen. Myöskään saman ikäistä Borgmesteria ei kannata täysin unohtaa, vaikka startti on sille tälle vuodelle vasta ensimmäinen.

Ideasysteemi

Veikkauksen pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Vermoon

Toto65-1: 11, 4, 1 (10, 2)

Toto65-2: # 4 Illusion Luxi (1, 5)

Toto65-3: 2, 3, 15, 6, 1 (13, 11)

Toto65-4: 2, 5, 9, 1, 10, 7 (3, 6)

Toto65-5: 6, 5, 1 (4, 9)

Toto65-6: 4, 3 (9, 2)

3 x 1 x 5 x 6 x 3 x 2 = 540 riviä – 54,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet