Vermossa ravataan näillä näkymin talviradalla ja ratamestari suosittelee hokkien lisäämistä ainakin takakenkiin. Balanssimuutokset vaikuttavat hevosten suoritustasoon, joten illalla saatetaan nähdä isoja yllätyksiä. Ideasysteemin varmaksi valitaan päätöskohteen alipelattu Valentin Laday, joka ei valmentaja Matias Salon mukaan ole ronkeli olosuhteiden suhteen.

Avauskohteeseen rastitaan viisi todennäköisintä menestyjää. Suosikki Broidiin kannattaa kuitenkin suhtautua suurella varauksella, sillä hokit olisivat oriille merkittävä haitta. Tuomas Korvenojan suojatti otetaan kuitenkin mukaan viiteen merkkiin. Pelimielessä edullisin merkki on varmasti suorittava Lovetown. Antti Teivaisen ajokki on selvästi alipelattu. Broidin ongelmat tiedostaen rohkeimmat voivat harkita Lovetownia jopa ideavarmaksi.

Toiseen kohteeseen otetaan kolme edullista merkkiä. Suosikiksi kohoaa Valppaus. Sarja ei sovi ruunalle erityisen hyvin, mutta kyvyt riittävät tässäkin tehtävässä. Tuoreimmassa startissaan Jarmo Saarelan ajokki jäi hyvävoimaisena pussiin. Ruuna päässee nyt keulaan hallitsemaan lähdön tapahtumia. Alf ja Sasku ovat selvästi aliarvostettuja. Alf on tehnyt hyviä kirejä kovemmissa lähdöissä. Sasku on jaksava ja hyötyy 2600 metrin matkasta.

Black Dunnock on ylipelattu, mutta ruuna kelpuutetaan silti ideasysteemin toiseksi varmaksi. Kelin pitäisi mennä illalla pakkasen puolelle. Tämä olisi kovakuntoisella ruunalle iso etu, sillä kurakeli olisi Jouni Honkasen suojatille haitta. Black Dunnock on voittanut kaksi tuoreinta starttiaan vakuuttavasti keulasta. Nopea avaaja päässee taas keulaan hallitsemaan lähtöä.

Keulaan kiihdyttävä Pope on neljännen kohteen selvästi todennäköisin voittaja, mutta ruuna on kerännyt jo selvästi liikaa peliä. Pelimielessä erityisen maistuvia varmistusmerkkejä ovat aivan liian vähälle huomiolle jääneet Stone Capes Ohio, Meadow Maestro ja EL Dolce.

Viidennen kohteen selväksi suosikiksi kohosi Pine Crown Girlin poisjäännin myötä Ariana. Tamman peliosuus näyttää kuitenkin laskevan iltaa kohti, joten se jäänee lopulta melko oikein pelatuksi. Tuoreimman starttinsa Ariana voitti johtavan rinnalta ja varaa jäi valmentaja Timo Korvenheimon mukaan reilusti. Tamma on kilpaillut paljon hokeilla, joten hokkikelistä ei olisi sille haittaa. Pelimielessä kiehtovimmiksi hevosiksi erottuvat jaksava Purgartorio ja kovemmissa lähdöissä kilpaillut Minmind.

Päätöskohteen Valentin Laday kohoaa maistuvaksi varmaksi. Ruuna kiri viimeksi Vermossa 3. ulkoa päätöspuolikkaan 09,8-vauhtia. Hevosta on hieman huollettu Vermon startin jälkeen, ja valmentaja Matias Salon mukaan sen ei pitäisi olla tähän starttiin ainakaan yhtään huonompi. Ruuna ei valmentajan mukaan ole tarkka olosuhteista. Se saa tässäkin suhteessa etua suosikiksi luotettuun Victory Pilottiin, jonka oli tarkoitus kilpailla kokonaan ilman kenkiä. Kirivoimainen menijä on jäänyt peleissä poisjääneen Jaqueline Mon Amin “peliprosentit perineen” Victory Pilotin varjoon, joten Valentin Laday kelpaa aliarvostettuna varmaksi.

Pelaa Hevosurheilun ideasysteemi

Fintoton pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Vermoon

Toto65-1: 1, 5, 2, 9, 11 (4, 6)
Toto65-2: 3, 10, 8 (11, 2)
Toto65-3: 5 Black Dunnock (1, 2)
Toto65-4: 1, 3, 2, 9, 8, 4, 11, 6 (5, 7)
Toto65-5: 7, 5, 2, 1, 11, 9 (6, 3)
Toto65-6: 11 Valentin Laday (2, 12)
5 x 3 x 1 x 8 x 6 x 1 = 720 riviä – 72,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet