Derbyn talvisuosikki saattaa olla lähtönä tynkä, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Ikäluokkansa voitokkaimmat aloittavat kautensa ottamalla heti mittaa toisistaan.

Toto65-kierroksen käynnistää Derbyn talvisuosikki, joka poisjääntien myötä kutistui neljän vahvan menijän lähdöksi. Cameron Evo, Hotshot Luca ja Run For Roalty avaavat kautensa, kun taas Vixpress Lillä on yksi startti allaan kahden viikon takaa. Pahan alkulaukan jälkeen se teki kovan esityksen ja uurasti toiseksi.

Kierroksen selkeä suosikki on odotetusti Hotshot Luca. Omistaja Pentti Pietilän isä Kalevi on tavoilleen uskollisesti enemmän kuin luottavainen.

“Luca voittaa pystyyn tänään, se on monta sekuntia nopeampi kuin kilpailijansa”, hän uhosi pilke silmäkulmassa.

Valmentaja Ari-Pekka Pakkanen naurahti ja oli huomattavasti maltillisempi odotuksissaan.

“Minähän sitä hevosta olen ajanut”, hän sanoi. “Sitä on nätisti laiteltu, koska edessä on pitkä kausi. Olen tyytyväinen, kunhan hevonen suorittaa mukavasti ja on sitten seuraavaan parempi.”

Vermon peittänyt sankka lumipyry ei ole etu kevytraviselle Hotshot Lucalle.

“Ei tämä keli suuri haitta ole, mutta nopeampi rata olisi toki parempi meille. Vastassa on lisäksi kovimmat kilpailijat, ja moni odottaa Lucan vaan voittavan. Jännittää ja pelottaa samaan aikaan.”

Lämmityksessä oriilla oli kaikki hyvin, ja se sai mennä karsinaan odottamaan kilpailuaan.

Lumimyräkän vuoksi toisen ja kolmannen lähdön välissä tehtävä radankunnostustyö viivästyttää raveja vähintään 20 minuuttia.