Ideasysteemi rakennetaan kahden varman varaan. Toisessa kohteessa keulaan lataava Luxorious Lord on alipelattuna mainio suosikkivarma. Ideavarmaksi valitaan neljännessä kohteessa keulaan etenevä Mountain Cleaver.

Kakkoskohteen Luxorious Lord kilpailee mahtikunnossa. Ruuna oli viimeksi Vermossa mukana 08-vauhtisessa avauksessa. Se nousi johtavan takaa 2. ulos 450 metriä ennen maalia, jatkoi kiriin 3. radalle 300 metriä ennen maalia, ja eteni kärkirintamaan vahvasti toiseksi. Edellisessä startissaan viisivuotias veti keulassa kovaa ja taisteli upeasti toiseksi. Tulinen avaaja pääsee jälleen keulaan. Siitä Tamara Skutnabbin ajokin pitäisi olla sopivassa seurassa lähellä voittoa.

“Luxorious Lordilla on kaikki samalla mallilla kuin viime starteissa”, Marinka Massa hevosen taustajoukoista kertoo.

“Kyseessä on toimiva hevonen, joka lähtee itsestään kovaa. Tehtävä on varmaan helpoin, missä hevonen on koskaan kilpaillut. Sillä on kerrankin hyvä lähtöpaikka, sillä se on kärsinyt heikoista lähtöpaikoista. Kaikki puoltaa nyt menestystä. Olemme pettyneitä jos hevonen ei voita tätä lähtöä.”

Neljännen kohteen Mountain Cleaver palasi Lahdessa reilun kahden kuukauden tauolta. Tamma jyräsi 5. parista ulkoa väkevästi voittoon kierroksen kirillä. Vastus kovenee selvästi, mutta jaksavan menijän kyvyt riittävät tässäkin tehtävässä. Pasi Tikkalan ajokki ei avaa kovaa. Tamma päässee silti etenemään keulaan, sillä muilla paaluhevosilla tuskin halutaan ajaa pitkää matkaa johtopaikalta. Keulasta Mountain Cleaverin pitäisi kamppailla tiukasti ykkösrahoista.

“Mountain Cleaverillä on kaikki kunnossa”, valmentaja Pasi Tikkala kertoo.

“Samoilla varustella mennään kuin viime starteissakin. Lahden startti vei hevosta harjoitusten perusteella eteenpäin. Tarkoitus olisi koittaa keulaan. Uskon tamman pystyvän 15-alkuiseen tulokseen. Ihan hyvillä mielin lähdetään matkaan.”

Pelaa Hevosurheilun ideasysteemi

Fintoton pelaajaporukat

Toto65-1: 1, 9, 4, 2, 8 (6, 7)

Toto65-2: 2 Luxorious Lord (3, 11)

Toto65-3: 2, 6, 1, 9 (11, 3)

Toto65-4: 6 Mountain Cleaver (9, 14)

Toto65-5: 9, 1, 8, 3, 7 (6, 4)

Toto65-6: 8, 1, 4, 6, 10, 7, 5, 2, 11, 9 (12, 3)

= 1000 riviä x 0,10 euroa = 100,00 euroa