Cygne Noire Boogie palasi hienossa kunnossa suoraan tauolta Pilvenmäki Special –karsintoihin. Nelivuotiaan tamman kausi jatkuu keskiviikkona Vermossa.

Jari Hietarinteen valmentama Cygne Noire Boogie päätti talvisesonkinsa kahteen peräkkäiseen voittoon. Tammikuun alussa tulleen jälkimmäisen täysosuman jälkeen tamma vetäytyi muutamaksi kuukaudeksi talvitauolle, kunnes palasi tositoimiin vajaat kolme viikkoa sitten Kuopiossa, missä karsittiin paikoista Pilvenmäki Specialin loppukilpailussa.

Tuolloin Cygne Noire Boogie starttasi kasiradalta, mutta kiri kolmannesta ulkoa tasaisessa maaliintulossa kolmanneksi kovavauhtisen kisan päätteeksi.

”Se yllätti positiivisesti, kun ei sillä ollut kuin kerran ajettu reippaammin radalla”, Hietarinne myöntää. ”Se on sen verran kuuma tamma, että sitä on koitettava rauhassa treenata. Sitä ei pysty usein pitämään valjaissa. Paljon mennään ihan vain kävelyä. Kuopion suoritus oli yllätys sekä minulle että kuskille, kun se tuli suoraan tauolta.”

Edellinen kisa tuotti myös uuden ennätyksen, joka parani kahdella ja puolella sekunnilla lukemiin 14,7ake. Muutaman kuukauden tauon jälkeen tamman voisi kuvitella vielä parantavan saatuaan startin alle. Näin valmentaja ainakin toivoo.

”Meillä on ollut koko ajan ajatus tähdätä syksyyn sen kanssa. Sitä kohti mennään. Tamma- ja ikäkausilähdöt ovat mielessä.”

Hietarinne kertoo, että varustemuutoksia ei ole luvassa. Mitään oljenkorsia Cygne Noire Boogien kanssa ei ole vielä käytetty, koska tamman luonne tekee sen melko hankalaksi.

”Olemme yrittäneet pitää vain hevosen rauhallisena, sillä se on näyttänyt toisen puolensakin. Sukukin vähän velvoittaa, sitä tulee emänisän (Kesaco Phedo) ja emänemänisän (Friendly Face) puolelta. Friendly Facenkin tietää, minkälainen se oli Korven Pekalla.”

Valmentaja on myös hevosen omistaja. Kimppatalli Team Herris käsittää Hietarinteen lisäksi hänen vaimonsa ja vanhimman tyttärensä.

”Pienenä varsana haettiin se Häijään oriasemalta, siitä saakka se on ollut meillä. Voi sanoa, että kaikki on tehty itse ihan alusta pitäen.”

Vaikka kevään ensimmäinen startti oli lupauksia herättävä, ei Hietarinne lipsu tähtäimestään. Syksyä kohti edetään edelleen maltilla, mutta keskiviikkona on hyvä mahdollisuus napata uran neljäs voitto. Cygne Noire Boogie starttaa enintään 5000 euroa tienanneiden lämminveristen 2120 metrin ryhmäajoon viitosradalta. Lähtö on illan seitsemäs. Tamman rattailla nähdään tuttuun tapaan kaikki hevosen startit ohjastanut Marko Heikari.

”Jos se suorittaa samalla tasolla, mitä se oli Kuopiossa, niin olen tyytyväinen. Olen vielä tässä vaiheessa sitä mieltä, että ehjä suoritus riittää”, Hietarinne sanoo odotuksistaan.

“Marko on ollut alusta asti mukana. Hänen kanssaan olemme suunnitelleet ja rakentaneet. Yhdessä olemme myös miettineet, missä ajetaan. Hän tuntee hevosen hyvin.”

Keskiviikon kilpailuun on muutenkin vaikea asettaa odotuksia, sillä Cygne Noire Boogiesta ei Hietarinteen mukaan osaa kotona esitettyjen otteiden perusteella sanoa, mitä tuleman pitää.

”Se voi olla lauhkea kuin lammas tai ihan härkä. Se päättää omasta elämästään itse, mitä se tekee. Päättäväinen nainen, sitä se on.”

Toto-kohteisiin