Lauantaina Tampereella kauden ensimmäisen tappionsa kokeneella Quick Valdilla on keskiviikkona Vermossa oiva mahdollisuus palata voittokantaan.

Matias Salon valmentama ruuna ehti ottaa viisi perättäistä tolppaa, kunnes viime startissa tullut laukka päätti voittokulun. Keskiviikkona Quick Vald starttaa hyvistä asetelmista, kun nopea kiihdyttäjä arvottiin 2620 metrin kisaan ykkösradalle.

”Se on päässyt aina hyvin matkaan. Onhan siinä toki tosi nopeita avaajia ulkopuolella, joten saa lähteä tosissaan liikkeelle”, Salo ennakoi kiihdytystä. ”Uskon silti, että tuosta on hyvät mahdollisuudet onnistua.”

Lauantaina Quick Vald kiihdytti eturivin uloimmalta radalta ja juuttui kolmannelle ensimmäisen kurviin mentäessä. Lopulta kaarteessa tullut laukka vesitti kilpailun sen osalta. Valmentajan mukaan Quick Vald myös polkaisi tilanteessa hieman kannalleen, joten hyvien ennakkoasetelmien lisäksi ilmassa on myös pieniä murheita keskiviikon kisan alla.

”Joudutaan vähän hoitamaan sitä, mutta ainakin nyt kaikki näyttäisi olevan hyvin.”

Viime kesänä Suomeen siirtynyt ruuna on ollut hurjassa vedossa uudessa kotimaassaan. Se on jäänyt 17 kisassaan ainoastaan kolmesti kolmen parhaan ulkopuolelle. Ykkössijoja se on ehtinyt ravaamaan jo 10. Komealla voittoprosentilla kilpaileva hevonen on ollut treenarille positiivinen yllätys.

”Toki meillä oli ajatus, että olimme hankkimassa menestyvää hevosta tänne”, Salo muistelee ostohetkeä, kun Quick Valdin omistajiksi tulivat Ilmari Halinen ja Jorma Kilpiäinen. ”Kyllä se on kuitenkin mennyt yläkanttiin, harva hevonen pystyy kilpailla noin kovalla statistiikalla.”

Ratojen ulkopuolella Quick Vald on Salon mukaan hieman kovapäinen, mutta kiltti ruuna.

”Sillä on luonnetta, mitä se osaa käyttää sopivasti kilpailutilanteissa.”

Salolla on myös toinen valmennettava mukana Vermon keskiviikkoraveissa. Quick Vald kilpailee vasta illan toiseksi viimeisessä lähdössä, T65-pelin päättävässä yhdeksännessä lähdössä. Magic Ale sen sijaan starttaa jo seitsemännessä lähdössä, jossa se kiihdyttää voltin viitosradalta.

”Se juoksi monta lähtöä tiuhaan tahtiin, ja nyt on kertynyt vähän starttiväliä. Se on koko ajan kehittynyt ja parantanut otteitaan. Magic Ale on aika isokokoinen hevonen, joten voltin viitonen on vähän kehno paikka sille. Se on kyllä lähtenyt voltista ihan hyvin. Toivotaan, että se pääsisi hyvin matkaan ja kärkiporukkaan. Silloin se pystyy kärkipäässä olemaan loppusijoituksissakin.”

Totokohteisiin