Viime viikolla Vermossa ykköseksi kirinyt Redemption kohtaa monta samaa hevosta, kun se kilpailee maan pääradalla myös tulevana keskiviikkona.

Kimmo Aholan valmennettavat ovat voittaneet lähes kolmanneksen tämän vuoden kisoistaan. Saarijärveläisvalmentajan hevoset ovat potentiaalisia menestyjiä keskiviikon Vermon raveissakin.

Illan kahdeksannessa lähdössä kilpailee tämän vuoden viidestä startistaan kolme voittanut Redemption. Kuusivuotias ruuna on ottanut ykkössijat kahdessa edellisessä startissaan, eikä orastavan voittoputken jatkuminen liene kaukana.

Se pääsee matkaan nelosradalta, jolta se starttasi viime viikollakin. Sarja on selkeästi kovempi, sillä viime viikon kilpailu oli rajattu enintään 44 000 euroa tienanneille lämminverisille, mutta tämän viikon koitoksessa mukaan pääsevät alle 75 000 voittosumman omaavat hevoset. Vastassa on silti paljon samoja hevosia kuin viimeksi.

”Viime viikon kisan jälkeen ei ole ollut mitään ihmeellistä. Uskon, että se on aika samanlainen kuin viimeksikin”, Ahola raportoi. ”Sijoituksen suhteen on vaikea sanoa mitään, kun on hyviä hevosia sisäpuolella. Se riippuu paljon siitä, miten juoksu onnistuu.”

Treenari sanoo Redemptionin olevan parhaimmillaan keulapaikalta, mutta nyt ruuna joutuu todennäköisesti juoksemaan muualla kuin kärjessä. Toki se kiri viimeksikin kolmannesta ulkoa ykköseksi, joten juoksupaikka ei liene kynnyskysymys.

”Ei keulaan tässä lähdössä pääse, se on selvä homma. Mutta jos se pääsee parijonossa hyvälle paikalle, kyllä se jotain pystyy esittämään.”

Kaksi viimeistä kisaa Redemption on juossut ilman kaikkia kenkiä. Ahola ei ole vielä lukinnut päätöstä tämänkertaisesta balanssista.

”Ainakin ilman etukenkiä ajetaan, mutta takakengät ovat siinä rajoilla, että joudutaanko ne laittamaan. Jenkkikärryt tulevat myös todennäköisesti perään. Muuten varusteet ovat ennallaan.”

Ahola myös omistaa Redemptionin. Hän kuvailee ruunan olevan kilparatojen ulkopuolella varsin rauhallinen kaveri.

”Se tykkää olla vähän omissa oloissaan.”

Enintään 75 000 euroa tienanneiden lämminveristen sarja on jaettu, joten kaikkiaan kyseisellä sarjamäärityksellä juostaan illan aikana kuusi lähtöä. Näihin lukeutuu myös illan yhdeksäs lähtö, jossa Aholan valmennettavista on mukana Blade Runner DK.

Kahdeksanvuotias ruuna on aloittanut kautensa kolmos- ja nelossijalla. Viime vuoden yhdeksässä kisassaan se jäi ainoastaan kerran kolmen parhaan ulkopuolelle, joten tasonsa se on jo osoittanut.

”Vaikea sen vireestä on sanoa tässä vaiheessa vuotta, kun on joutunut olla vähän kevyemmällä, mutta viimeksi se oli Teivossa ihan ok.”

Molempien Aholan valmennettavien kuskina toimii treenarin luottokuski Santtu Raitala. Valtakunnallisen ohjastajaliigan kärkinimi pääsee käyttämään teräviä hoksottimiaan, kun yrittää tarjota ysiradalta kiihdyttävälle Blade Runnerille sopivan juoksun. Varustemuutoksia ei ole luvassa.

”Paikka on periaatteessa ihan ok, mutta toisaalta voidaan jäädä yllättävänkin kauas”, Ahola pyörittelee. ”Onnistuneella juoksulla se pystyy ehdottomasti kamppailemaan kärkisijoista, niin on ainakin uskottava.”

Toto-kohteisiin