Joni-Petteri Irrillä on kolme valmennettavaa mukana Vermon keskiviikkoraveissa.

Pelaajien kannalta mielenkiintoisin hevonen on Toto65-pelin päätöskohteena toimivassa tammalähdössä ykkösradalta starttaava Credit To Hope. Viimeksi Irrin valmentama nelivuotias tamma jäi kahdeksanneksi, mutta suoritusta ei voi kovassa seurassa ja raskaan juoksun jälkeen moittia. Tällä kertaa Credit To Hope kohtaa enintään 30 000 euroa tienanneet kilpasiskot, joten vastuskin on sopivampi, kun Magical Princessin ja An-Dorran kaltaisia tykkejä ei ole viivalla.

”Oikein hyvällä fiiliksellä lähdetään. Vaikka sijoitus oli viimeksi heikko, tamma teki oikeasti tosi hyvän juoksun. Se juoksi kilometrin johtavan rinnalla, sitten An-Dorran takana. Kun kolmas puolikas mentiin kymppiä, niin kyllä siinä alkoi toisen radan hevoset tippua kyydistä”, Irri kertaa. ”Hevonen kuitenkin sinnitteli hyvin loppusoralla. Tylyä hommaa, kun menee sadekelillä 13,9 täyden matkan, mutta jää ilman rahaa.”

Keskiviikkona Credit To Hope saa varmasti helpomman juoksun, sillä tamma on ensiaskeleillaan ripeä. Irri uskoo, että oma suojatti pystyy pitämään keulapaikan. Rattailla istuu Vermossa jo 27 voittoa tänä vuonna ajanut Ari Moilanen, joten kuskistakaan onnistuminen tuskin jää kiinni.

”Olen itse startannut sillä kerran eturivistä. Silloin se lähti ainakin tosi sukkelaan. Muistaakseni silloinkin oli ykkösrata. En usko, että niin isoa etua kukaan saa kiihdytyksessä, että ohittaa Credit To Hopen alussa, vaikka en aivan varma olekaan muiden lähtönopeudesta.”

Mikäli juoksu onnistuu valmentajan haluamalla tavalla, on luotto oman tallin hevoseen kova.

”Se ei ole tehnyt tällä kaudella yhtään huonoa starttia. Eka lähtö vesittyi laukkaan, mutta muuten se on tullut hyvin maaliin kaikenlaisilla juoksuilla.”

Irri kuvailee Credit To Hopea temperamenttiseksi tammaksi, joka on kuitenkin rentoutunut viime aikoina.

”Periaatteessa se on kiltti, mutta tarvittaessa siltä löytyy luonnettakin. Se on tosi hyvä treenaamaan kotona. Tamma tekee hommat täysillä.”

Varusteita ei keskiviikon starttiin vaihdeta, vaan Credit To Hope jatkaa kengät jalassa ja normaaleilla kärryillä.

Lisäksi Irrin tallista Vermoon matkaavat Donato Hyrdehöj ja Gutsy Cobbler. Ensin mainittu kilpailee illan seitsemännessä lähdössä.

”Donato Hyrdehöjn viime lähtö meni pieleen. Hevonen meni hapoille lopussa. Näki, että se vaatii vielä treeniä, että se jaksaa kantaa itsensä perille montéssa. Kahdessa edellisessä kärrylähdössä se oli hyvä, mutta juoksut menivät vain pieleen. Sekin pystyy sijoittumaan viiden joukkoon, jos juoksu onnistuu.”

Gutsy Cobblerinkin vire on valmentajan mukaan kohdallaan.

”Silläkin on tosi hyvä startti alla. Arin (Moilanen) kanssa juteltiin lähdön jälkeen, että jos juoksu olisi mennyt viimeisellä puolikkaalla jouhevammin, hevonen olisi varmaan pystynyt taistella ihan voitosta, mutta viimeisessä kurvissa tuli vähän väliä kärkeen. Pitkä matka sopii sille.”

Myös Irrin muut hevoset jatkavat samoilla varusteilla kuin viime kisoissa.

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Toto65-ennakko