Vermon keskiviikkoisessa Toto65-pelissä suurimmat peliprosentit tulee todennäköisesti keräämään päätöskohteen Amazing Warrior, mutta mielenkiintoista seurattavaa riittää muissakin lähdöissä.

Toisena Toto65-kohteena toimivassa viidennessä lähdössä pääosaan nousevat nelivuotiaat hevoset. Parhaimman paikan on saanut kakkosradalta kiihdyttävä Callela Kickoff, kun taas pahimmat vastustajat on arvottu todella haastaville paikoille.

Olli Henttosen valmentama It’s Raining Men starttaa 2120 metrin ryhmäajoon sentään eturivistä, mutta uloimmalta radalta. Ruuna on kuitenkin aloittanut kauden mainiosti kahdella voitolla, joten vireestä menestys ei ainakaan jää kiinni.

”Eihän niistä ole voinut olla pitämättä. Se on suorittanut tosi hyvin niissä”, treenari kehuu It’s Raining Menin vuoden aloitusta. ”Se oli jossain määrin pieni arvoitus, kun hevonen kävi viime syksynä vähän kuumana, mutta tosi hienosti se on aloittanut. Se on rauhoittunut selvästi viime vuodesta. Talvella treenattiinkin sillä mielellä, että se pysyisi rauhallisena. Ja tietysti ikäkin tekee tehtävänsä.”

Sademies Tallin omistama ruuna on kasvanutkin viime vuodesta parin sentin verran. Samalla massaa on tullut luonnollisesti lisää.

”Joka tavalla on tullut mittoja lisää. Aina se on ollut nopea ja jaksanut mennä.”

Vermon kisaan Henttonen vaikuttaa lähtevän hieman kahtiajakoisin tunnelmin. Toisaalta hevonen on vakuuttanut kahdessa viime kisassaan, mutta toisaalta lähtöpaikka saattaa tuottaa ongelmia juoksunkulun suhteen.

”Tietysti paljon on siitä kiinni, miten juoksu lähtee menemään. Jos pääsisi sujuvasti parijonoon, niin miksi se ei pystyisi suorittamaan samalla tavalla kuin tähänkin asti”, valmentaja pohtii. ”Mitään kovia treenejä ei ole ajettu, vaikka tässä onkin kolme viikkoa väliä. Mutta ei niitä ole ajettu ennenkään. Tuolta paikalta tarvitaan tuuria. Voihan se olla, että sitä kunnioitetaan jo.”

Varustukseen ei tehdä muutoksia. Kaksi peräkkäistä voittoa ovat olleet selkeä signaali taustajoukoille, että sopivat vehkeet on löydetty.

”Ei uskalla tehdä mitään, kun on mennyt niin hyvin. Santulta (Raitala, It’s Raining Menin ohjastaja) kyselin, niin hän vain sanoi, että kiristäkää toisen vetolapun ruuvia, kun se tippui viimeksi”, Henttonen nauraa. ”Jossain vaiheessa voidaan kokeilla vetopalloja, mutta tuskin vielä. Niitä täytyy ensin kokeilla kotona. Pakkohan tällaisella hevosella on yrittää ikäluokkalähtöihin, mitkä ovat kovia, niin mietitään sitten niitä vetopalloja.”

Toisin kuin ravipaikalla, on It’s Raining Men ollut aina melko rauhallinen kotona. Henttosen mukaan ruunan kanssa on helppo toimia.

”Tällä hetkellä se on hyvä treenata. Sillä ajetaan avovehkeillä ja korvat auki. Tietysti se on meidän ainoa starttihevonen, niin se saa hoitajaltaan vähän erityishuomiotakin. Sen hyvinvoinnista pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Se on ihan kiva ruuna, mutta ravipaikalle mentäessä se meinaa vähän piristyä. Sekin puoli on kehittynyt parempaan suuntaan.”

Toto-kohteisiin

Lisää teemasta: Toto65-ennakko