Juha Lindroosin valmentama ori kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan kolmen kierroksen matkalla.

Vonkarin kausi on sujunut upeasti, sillä se on voittanut kaikki vuoden kuusi kilpailuaan. Keskiviikkona ori on kovan tehtävän edessä, mikäli se mieli jatkaa tolppatehtailuaan. Takamatkaa on 40 metrin verran, eikä urakkaa helpota se, että 20 metriä edempää lähtee niin ikään kovaa jälkeä tehnyt Humenteri.

”Se on kova vastus”, Lindroos kehaisee. ”Mielestäni se on suosikki. Olisin jo tyytyväinen, jos Vonkari yltää totoon, mutta tämän hevosen kanssa kaikki on mahdollista.”

Viimeksi Lindroosin valmennettava otti tuntumaa hieman pidempään matkaan, kun se kilpaili kaksi viikkoa sitten Vermossa kahden ja puolen kierroksen matkalla. Treenari kertoo, että tuon kisan jälkeen Vonkari vaikutti ensimmäistä kertaa väsyneeltä.

”Mutta silloin oli niin kuumakin. Onneksi nyt on luvattu viileämpää, se on hevosen ja valmentajan kannalta hyvä”, Lindroos nauraa. ”Matkan en kuitenkaan usko olevan ongelma.”

Vaikka hevosen myös omistava Lindroos on pitänyt Vonkaria lahjakkaana, on tämän vuoden voittoputki tullut silti hänelle yllätyksenä. 7-vuotias ori on nostanut voittosummansa jo yli 20 000 euroon.

”Eihän tällaista kuuden perättäisen voiton sarjaa osannut aavistaa. Hevonen on mennyt hieman joka osa-alueella eteenpäin. Etenkin voimaa tuntuu tulleen lisää.”

Vermon kisaan valmentaja ei tee varustemuutoksia, sillä viime aikojen menestys on osoitus siitä, että tällä hetkellä kaikki on mainiolla mallilla. Toissa startissa syntyikin Vonkarin uusi ennätys, joka kirjataan nyt lukemin 26,3ke.

”Ei uskalla muutella mitään, kun on mennyt niin hyvin.”

Vonkari on loistava kilpahevonen, mutta vielä suurempaa suitsutusta se kerää omistaja-valmentajaltaan hienosta luonteestaan.

”Se on minun kannaltani oikeastaan täydellinen hevonen. Sellainen koomikko, mutta sen kanssa on todella helppo toimia. Vonkari on helppo kengittää, ja kaikki muukin onnistuu helposti sen kanssa.”

Vonkari kilpailee keskiviikon kuudennessa lähdössä, joka toimii Toto65-pelin kolmantena kohteena.

Toto-kohteisiin:

Lisää teemasta: Toto65-ennakko