Ensimmäistä Suomen-voittoaan jahtaava Maze Runner koittaa palata maan pääradalla hyvien suorituksien tielle pienen sairastaukonsa jälkeen.

Toto65-pelin avauskohteessa nopeasti kiihtyvälle Maze Runnerille lähtörata-arvonta oli suosiollinen, kun se pääsee avaamaan avoimessa 2120 metrin ryhmäajossa matkaan radalta kaksi.

Maze Runnerin kisatessa viimeksi reilut kolme viikkoa sitten Killerillä kiri jäi odotettua tasaisemmaksi.

”Se köhi ennen viime starttia ja sen jälkeenkin. Nyt sitä vähän hoidettiin tässä välissä”, hevosen valmentaja Kimmo Ahola kertoo.

”Tosin se köhi myös ennen toissakertaista Lappeen starttia, siellä köhiminen ei näkynyt suorituksessa. Nyt sen ympärillä on pieniä kysymysmerkkejä, mutta hyvän tuntuisesti Maze Runner kyllä treenaa. Se on oikein pirteän oloinen”, Ahola jatkaa.

Aholan tallin hevoset ovat viime aikoina hieman sairastelleet.

”Muutamilla hevosilla rauta-arvot olivat yhdessä vaiheessa ainakin hieman matalat, mutta Maze Runnerilta ei veriä otettu, joten en siitä sen tarkemmin osaa sanoa”, Ahola taustoittaa.

Keskiviikon tehtävään Ahola suhtautuu toiveikkaasti, ja seuraava tähtäinkin siintää jo mielessä.

”Hyvän lähtöpaikan se onneksi sai, eli hyvä juoksu on ainakin odotettavissa. Tuntuu ennakolta, että paikka johtavan kannassa voisi olla sopiva meille, mutta kuski tekee päätökset. Maze Runnerin olisi tarkoitus kisata Lappeessa ensi viikon lauantaina avoimella maililla, tästä koitetaan saada hyvä startti sitä ajatellen alle.”

Maze Runner muutti Aholan talliin kesäkuussa ja valmentaja onkin tykännyt hevosesta.

”Tosi kiltti ja rauhallinen hevonen, lisäksi hyvä matkustamaan. Se on kotioloissa myös hyvä ajettava. Olen sen suorittamiseen ollut tähän asti oikein tyytyväinen, kun eihän se Ruotsin puolella vuoteen oikein mitään ihmeellistä esittänyt. Minulla on sellainen tunne, että se pystyy vielä kehittymään”, Ahola pohtii.

Vermossa Maze Runner jatkaa optimivarustuksella.

”Jenkeillä ja ilman kenkiä jatketaan.”

Aholan valmentama Staro Moschino starttaa keskiviikkona Vermon ravien kolmannessa lähdössä.

”Se jatkaa kyllä kunnossa, mutta sattui ikävä lähtöpaikka. Ilmoitin sen myös Joensuuhun perjantaiksi, kun lähtö oli vajaa. Kyllä me Vermoon sillä ihan tosissaan lähdetään kisaamaan huonosta paikasta huolimatta ja otetaan kaikki kengätkin pois”, Ahola sanoo.

”Viimeksi se voitti helposti. Laput jäivät vetämättä ja korvat avaamatta. Tosin se pääsi poikkeuksellisesti keulaan, kun taas normaalisti joutuu kiertämään ulkoratoja, koska ei ole nopea alussa”, hän lisää.

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Toto65-ennakko