Viidennen kohteen suursuosikki Twigs Voici varmistetaan Hevosurheilun ideasysteemissä. Tamma on lähdön selvästi paras hevonen, mutta viime esitys Turussa ei vakuuttanut.

Avauskohde yritetään selvittää melko oikein pelatulla suosikkikaksikolla Empire SharkArctic Lover. Empire Shark on tulinen avaaja, joten ruuna saattaa edetä heikosta lähtöpaikasta huolimatta keulaan. Arctic Lover puolestaan on esittänyt viime starteissa vahvaa nousuvirettä.

Varmaksi valitaan toisen kohteen suursuosikki Välähdys. Ori on lähdön ylivoimaisesti paras hevonen. Ville Korjuksen valmennettava voitti viimeksi 3100 metrin matkalla keulasta ja jätti taakseen maamme parhaat suomenhevoset Vitterin ja Jokivarren Kunkun johdolla. Vastus on nyt selvästi kevyempi. Valmentaja varoittelee, että ykkösrata saattaa aiheuttaa innokkaalle hevoselle ongelmia. Laukkariski on siis olemassa, mutta laukattomalla juoksulla Välähdyksen ei pitäisi tätä lähtöä hävitä.

Kolmannen lähdön maistuvimmaksi yllättäjäksi erottuu täysin unohdettu Arctic Masculino. Uransa avausvoittoa metsästävä nelivuotias kilpailee vahvassa vireessä ja ruuna hyötyy ajettavasta 3100 metrin matkasta. Hannu-Pekka Korven ajokki pystyy ravilla lähtiessään kamppailemaan tasaisen lähdön voitosta. Alipelatuiksi näyttävät jäävän myös He Is Emil, Classify Tof ja Stratus K.A.

Neljäs kohde yritetään selvittää suosikkikaksikolla. Agnese tai Hillbilly Hilda edennee keulaan viimeistään 1. takasuoralla. Kaksikosta keulaan pääsevä on voiton suhteen vahvoilla.

Viidennessä kohteessa selvästi todennäköisimmäksi voittajaksi erottuu hurjaluokkainen Twigs Voici. Tamma on normaalitasolla suorittaessaan lähellä voittoa. Turun esitys 2. parista ulkoa oli kuitenkin sen verran nihkeä, että tamma saa ideasysteemiin kolme varmistusta. Ranch Kelly on ollut kahdesti mainio johtavan rinnalta. Tamma avaa toisinaan reippaasti ja keulat pitäessään se pystyisi haastamaan jopa normaalitasolla suorittavan Twigs Voicin. Viimeksi pirteästi loppua kirinyt Amazing Soul on maistuva yllättäjä. Tamma pystyy myös todella kovaan avaukseen, joten Jukka Kinnusen silmäterä saattaa yllättää suosikit kiihdytyksessä, jos tammalla päätetään satsata lähtöön. Paikan systeemistä saa myös kyvykäs Velvet Girl.

Päätöskohde on erittäin tasainen. Edullisimmiksi pelihevosiksi erottuvat alipelatut Saxoi, Lyric Broline, Leemark’s Casimir ja Inspis Arioso.

Pelaa Hevosurheilun ideasysteemi

Fintoton pelaajaporukat

Toto65-1: 8, 2 (3, 4)

Toto65-2: 1 (4, 6)

Toto65-3: 1, 8, 4, 6, 15, 5, 13, 16 (10, 14)

Toto65-4: 1, 7 (11, 6)

Toto65-5: 5, 2, 7, 4 (8, 6)

Toto65-6: 9, 2, 6, 10, 3, 1, 11, 5 (7, 12)

= 1024 riviä x 0,10 euroa = 102,40 euroa