Viime vuoden voitokkaimmaksi hevoseksi kohonnut Sorretun Voima palaa poikkeuksellisesti Lappeenrannassa ajettavalla Toto65-kierroksella reilun kahden kuukauden tauolta.

Tulevana viikonloppuna Vermon ja Kuopion radat toimivat Superlauantain näyttämöinä, joten keskiviikon kierros ajetaan poikkeuksellisesti Lappeenrannan radalla.

Kierroksen mielenkiintoisimpiin hevosiin lukeutuu illan kahdeksannessa lähdössä kilpaileva, viime vuonna hurjat 15 täysosumaa juossut Sorretun Voima. Mari Koikkalaisen valmennettava oli komealla voittomäärällään viime vuoden voitokkain hevonen, mutta tällä kertaa valmentaja tuo ainoastaan kerran tämän vuoden puolella kilpailleen suojattinsa kisaan varsin maltillisin odotuksinn.

”Se on tosi iloinen ja pirteä, ehkä jopa vähän liiankin paineissaan tällä hetkellä. Sata kiloa liian lihava karvamammutti”, Koikkalainen nauraa. ”Luulen, että se tarvitsee startteja alle ennen kuin on parhaimmillaan. Tosi vaikea arvioida, mitä se tekee. Se voi olla todella hyvä tai todella huono. Startissa vasta näkee itsekin, missä mennään.”

Koikkalainen kuvailee 10-vuotiasta ruunaa isosieluiseksi suomenhevoseksi. Sorretun Voiman virkeä luonne pitää valmentajansa valppaana myös ratojen ulkopuolella.

”Yksikään päivä ei ole samanlainen. Se on kiltti hevonen, mutta siinä on pahankurinen pikkupoika sisällään. Sorretun Voima on mukava hevonen, mutta ei kaikkein yksinkertaisin.”

Vaikka viime vuosi oli melkoista menestyskulkua Koikkalaiselle ja Sorretun Voimalle, ei hän ole ladannut suuria odotuksia tähän kauteen. Reilun 10 000 euron voittosummalla viime vuoteen lähteneen ruunan ansiot ovat kohonneet jo yli 36 000 euroon, jonka myötä vastus on koventunut merkittävästi.

”Ei tietenkään voi odottaa vastaavaa kuin viime vuosi”, valmentaja painottaa. ”Taso kovenee ja kesä lähestyy, niin vauhditkin nousevat, eikä voittaminen ole enää niin helppoa. Toivottavasti hevonen olisi edes sinne päin, mitä viime vuonna.”

Treenari haluaakin lähettää Toto65-riviä pohtiville pelaajille varoituksen sanan valmennettavansa iskukyvystä.

”Itselläni on tosi maltilliset odotukset. Tähän starttiin ei ole muuta toivetta kuin nähdä missä mennään.”

Toto-kohteisiin