Tänään ravataan Vermossa hienotasoiset ravit, joiden kruununa toimii perinteikäs Finlandia-ajo, sekä Toto75 yhteiskierros Ruotsin kanssa.

Päivän avainvalmentajana toimii Markku Nieminen, jonka tallista tulee muun muassa tämän vuoden Finlandia-ajon ainoa suomalaishevonen.

Näin Markku Nieminen kertoi tallinsa kuulumisista juuri ennen ravien alkua:

Lähtö 2
3 Ramble On (Toto4-2, PD-1): Hevosella on kaikki kunnossa. Paikka on hyvä tälle, sillä se ei lähde kovaa liikkeelle. Tämä on vahva menijä, joka parantelee asemiaan lopussa. Toivotaan ylivauhtista juoksua, jolloin se pystyy nousemaan mukaan kärkikuvioihin. Hevonen pystyy olemaan kolmen-neljän joukossa.

Lähtö 3
7 Rooney (Toto4-3, PD-2): Ruuna on kyvykäs aloittelija, joka parantaa otteitaan kokoajan. Hevosella on kaikki kunnossa, paikka on ulkona, mutta mikäli juoksu yhtään onnistuu, pystyy Rooney nousemaan aivan terävimpään kärkeen.

10 Flynn Boko (Toto4-3, PD-2): Tämä on myöskin kehittyvä aloittelija, joka on alkanut saamaan juonen päästä kiinni. Takarivistä on tulemista, mutta mikäli useamman merkin laittaa lapulle, niin kyllä tämäkin mielestäni kuuluu olla mukana peleissä. Hevosella on kaikki kunnossa.

Lähtö 4
7 Star Martini (Toto75-1): Ruuna aloitti kauden komeasti voitolla Teivossa. Mika (Forss) sanoi, että ruuna voitti siellä oikeinkin helposti, vaikka lopussa tauko alkoi hiukan näkyä otteissa. Vermossa se laukkasi ensimmäisessä kurvissa häirinnän takia, mutta oli jo paljon paremman tuntuinen siellä. Paikka on ulkona, mutta mikäli juoksu yhtään luonnistuu, pystyy ori nousemaan mukaan taistoon tässä. Hevonen on tuntunut normaalilta.

Lähtö 8
7 Vagabondo (Toto75-4, Toto5-2): Ruuna on aloittanut kautensa kahdella kolmossijalla Vermossa tallikaveri Begemot Fridon sekä Graffiti Artistin jälkeen. Samat kovat ovat jälleen mukana, mutta tämä on parantanut kokoajan otteitaan. Ulkomaalaisia vastustajia en tunne, mutta mielestäni juoksun onnistuessa ruuna pystyy nousemaan mukaan kärkikuvioihin.

10 Begemot Frido (Toto75-4, Toto5-2): Kyseessä on todella kyvykäs ori, joka on aloittanut uransa mallikkaasti. Ori on juossut pääasiassa kärkipaikalla, mutta tehtävästä tulee nyt takarivin lähtöpaikan myötä erilainen. Ori on kuitenkin niin kovaluokkainen menijä, että se pystyy nousemaan kärkeen myös takaakin.

Lähtö 9
5 Golda Mercury (Toto75-5, Toto5-3, Troikka): Ruuna jatkaa samassa huippukunnossa, missä se on pidemmän aikaa ollutkin. Hevonen teki viimeksi huippuluokan esityksen. Hevosella ajettiin tuolloin ensimmäisen kerran ilman kenkiä ja samalla balanssilla jatketaan tässä. Luotto on kova ruunaan.

Lähtö10
12 Harmi’s Frido (Toto75-6, Toto5-4, PD-1): Hevoselle on arvottu huono lähtöpaikka, joka vie mahdollisuudet aivan kärkeen. Hevosella on kaikki normaalisti. Ylivauhtisella juoksulla ori pystyy nousemaan toton tuntumaan. Rahasija tyydyttäisi tässä.

Lähtö 11
3 Bret Boko (Toto75-7, Toto5-5, PD-2): Hevosella on kaikki normaalisti ja hevosen kanssa lähdetään matkaan odottavin tunnelmin. Lähtö on kovatasoinen, mutta ruuna on aina venynyt vastuksen mukaan. Hevoselta riisutaan kaikki kengät tähän starttiin. Lähtöpaikka on ruunalle hyvä. Sitä en tiedä pääseekö ruuna keulaan tuosta, mutta sisäratajuoksua yritetään ruunalle tarjota, jonka jälkeen se pystyy mielestäni olla sijoilla 3-4. Voitto yllättäisi näin kovassa lähdössä, mutta hyvä sija ei.

Lisää teemasta: Finlandia-ajo