Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 12 Josveis, 3,30e
Toto76-2: 8 Madrid, 3,80e
Toto76-3: 4 Ellin Sisu, 4,40e
Toto76-4: 11 Whole Lotta Love, 14,40e
Toto76-5: 3 Jokivarren Kunkku, 15,00e
Toto76-6: 2 Victory Bonsai, 15,50e
Toto76-7: MAS Archie, 16,60e

Seitsemän oikein -voitto-osuus: 16,90e
Kuusi oikein: ei voittoa

Pauli Raivio on kokenut viimeisen puolen vuoden aikana mitä hevosvalmennus voi pahimmillaan ja parhaimmillaan tuoda.

Keväällä Kaustisen kilpailumatkan jälkeen Ellin Sisu ja osa-omistaja-valmentaja Pauli Raivio kokivat kauhunhetkiä, kun huippulahjakas ori alkoi riehua kuljetusautossa. Syyksi paljastui suolten niin sanotusti valuminen toiseen kivekseen. Hevosen kilpa-ura ja koko elämä oli vain muutamien tuntien varassa.

Leikkaus pelasti hevosen, ja tänään lauantaina se juoksi Oulussa Toto76-lähdössä uransa arvokkaimman ykköstilan. Ellin Sisu voitti suomenhevosten Oulu Expressin uudella SE-tuloksella.

”Ennen karsintaa hevosen veriarvot olivat huonot. Ajattelin ennen lähtöä, että mitenhän hevonen jaksaa maaliin. Tämän viikon hevonen tuntui jo sille mitä pitää ja oli hyvin paineissaan”, Raivio kertoo.

Vaikka Ellin Sisu saavutti arvovoiton Oulussa, on Raivion ja Ellin Sisun kauden päätähtäin kylmäveristen Kriterium vielä edessä päin.

”Kilpailu olisi saanut olla viikkoa myöhemmin. Pitkät kuljetusmatkat nuorten hevosten kanssa voivat tuoda mutkia matkaan. Ennen karsintoja ei Ellin Sisun kanssa tehdä ihmeitä. Järven rannalla käydään kävelemässä ja viikon päästä ajetaan kevyitä vetoja”

Oulun Toto76-kierroksella ei nähty yllätyksiä, joten rivin seitsemän oikein- voitto-osuus oli 16,60e Kuusi oikein -tuloksella ei voittanut, joten ensi viikolla tavoitellaan jackpotia.

Toto76-1: Edellisen kerran heinäkuun lopulla kilpailut Josveis palasi huippukunnossa kilparadoille. Antti Ojanperän valmennettava starttasi matkaan haastavista lähtöasetelmista numerolla 12. Kilpailemattomuus ei näkynyt ratkaisumetreillä Jorma Kontion ajokin jaloissa. Se rutisti niukasti mutta varmasti sitkeästi kampoihin laittaneen Juntti-Jussin ohitse tähtidivisioonafinaalin voittoon.

Toto76-2: Lähdössä nähtiin rivakka avaus, kun ensimmäiset 500 metriä hurjasteltiin 08,5-aikaan. Liki 80 prosenttia peliä kerännyt Madrid ja ohjastaja Mika Forss eivät osallistuneet kasiradalta alkurynnistykseen. Kaksikko esitti parijonosta vajaan kierroksen mittaisen kirin, jolla rankaisi kärkipään hevosia alun intoilusta. Haastajadivisioonafinaalin voitto oli hevoselle jo kauden kahdeksas ja viides peräkkäinen.

Toto76-3: Ellin Sisu oli Oulu Express -finaalissa keulapaikalta täysin pitelemätön.

Toto76-4: Vasta kolmevuotias Whole Lotta Love lähti Tommi Kylliäisen kannustamana ulkoradoille jo kierros maaliin. Porukan nuorimmainen kesti pitkän kirinsä ja työntyi lopussa ensimmäiseksi. Kyvyt esiin -finaalilähdön voitto palkittiin 7000 euron palkinnolla.

Toto76-5 ja Toto76-6: Jokivarren Kunkun neljän kilpailun voitoton putki katkesi, kun ori hallitsi Oulu Grand Prix -lähtöä keulasta oikein helposti perille saakka. Victory Bonsai jatkoi siitä mihin viikko sitten Vermossa jäi. Huippuori oli keulapaikalta selityksittä porukan paras kylmäveristen Oulu GP:ssa.

Toto76-7: Muiden päivän päälähtöjen tapaan myös viimeisen koitoksen vei nimiinsä pelisuosikki. Valmentaja Pekka Mäkelän ja ohjastaja Antti Teivaisen yhteistyö poiki jälleen yhden arvovoiton. MAS Archie voitti Oulu Expressin.