Breeders’ Crownin alkuerät ja Toto64-pelin jackpot värittävät Örebron torstai-iltaa. Ikäluokan kuningatar Konepalvelu Erkco Oy:n omistama Islay Mist Sisu palaa radoille 3-vuotiaiden tammojen lähdössä, joka on Toto64-pelin kakkoskohde.

Per Nordströmin valmentama Islay Mist Sisu päätti 2-vuotiskauden voittoon Svensk Uppfödningslöpningissä. Jägersrossa ajettavaa kilpailua pidetään Ruotsin merkittävimpänä 2-vuotislähtönä. Peter Ingves ohjasti Islay Mist Sisun 1,4 miljoonan kruunun voittoon.

Valmentaja Nordström on toiveikas kommenteissaan ennen 3-vuotiskauden avausstarttia. Petri Salmelan Backwood’s Boogie ja Jouni Hillbomin Grove’s Pansy Poof haastavat suosikin.

”Islay tuntuu treenissä todella hyvältä. Olen ajanut sillä paljon yhdessä Felix Orlandon (sijoittui kolmanneksi Jägersron suurkisassa) kanssa. Olemme päässeet valmentamaan tammaa ilman ongelmia ja suunnitelmien mukaan. Se on saanut paljon voimatreeniä, ja lihakset ovat kehittyneet. Starttiin kevennämme kengitystä, ja ajamme varmaan ilman takakenkiä ensimmäisen kerran. Uskon, että sillä on positiivinen vaikutus. Nyt juoksemme ensimmäistä kertaa täyden matkan kisan, mutta en usko sillä olevan vaikutusta. Hyvältä lähtöpaikalta meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon”, Nordström kertoi. ”Vuoden päätähtäin on tietysti Oaks syksyllä. Kesällä ajamme varmaan E3-lähtöjä ja uudelleen Breeders’ Crownin alkueriä.”

Suomalaisten omistamia ja valmentamia hevosia nähdään myös muissa lähdöissä. Salmelan Idomenio Sisu ja Konetyö Ukkola Ky:n Indigo Sisu kisaavat 3-vuotiaiden oriiden/ruunien BC-lähdössä, joka on Toto64-pelin kolmoskohde.

Marko Kreivin hevoskatraasta Staro On The Rocks ja Hat Trick juoksevat 4-vuotiaiden oriiden/ruunien kisassa. Ne tulevat Frode Hamren tallista. Salmelan Hector Sisu ja Daniel Redénin Mister Hercules ovat kovia vastustajia. Lähtö on Toto64:n vitoskohde.

Riina Rekilän Finland starttaa 4-vuotiaiden tammalähdössä, joka päättää Toto64-pelin. Tammakriteriumin sankaritar Eagle Eye Sherry aloittaa kautensa.

Örebron Toto64-peli starttaa klo 20.30.

Tästä Toto-kohteisiin