Kuusivuotias Truedream A.F. on juossut urallaan 27 starttia, joista 20:ssä on sijoittunut kahden parhaan joukkoon. Lauantaina Mika Taittosen valmentama ja ohjastama ruuna ravaa Jokimaalla Toto75:n viidennessä kohteessa.

Truedream A.F. saapui Ruotsista Taittosen talliin nelivuotiskeväänä. Hevonen oli edellisenä syksynä avannut uransa ykkössijalla.

”Kun hevonen tuli Ruotsista, sillä oli ajettuna vain yksi lähtö. Ei se sellaista kuvaa antanut, että siitä voisi ihan tällainen tulla. Hevonen on mennyt koko ajan eteenpäin ja kehittynyt”, Taittonen sanoo.

Tuorein juoksu on Vermosta kesäkuun puolivälistä, jolloin mailin matkalle suosikkina radalta kuusi startannut Truedream A.F. teki johtavan rinnalta urhean esityksen ja oli maalissa kolmas. Vermon T65-lähtöä edelsi toukokuinen Lahden startti, jossa Taittosen suojatti kiiruhti keulaan ja kukitukseen.

”Vermossa hevonen teki hyvän juoksun. Ei vaan paremmille voitu mitään. Minun mielestäni kelpo suoritus kuolemanpaikalta, ei voi moittia.”

”Sillä ajettiin Vermossa ensimmäistä kertaa ilman etukenkiä. Vaikutti kulkevan ihan hyvin. Lahden suhteen en ole vielä päättänyt, otetaanko etukengät starttiin pois vai ei. Epäilen, että otetaan, jos vaan kaikki on muuten kohdillaan. Jenkkikärryistä se on mennyt aina ja samalla lailla päästetään nytkin.”

”Hevonen on ollut paljon rauhallisempi nyt näihin kahteen starttiin verrattuna viime vuoteen. Se tahtoo olla totinen ja painaa ohjille, mutta nyt se on ollut yllättävän rauhallinen.”

Truedream A.F. on osoittanut palanneensa vakuuttavaan kisakuntoon. Hevonen oli poissa kaviourilta joulukuun puolivälistä toukokuun loppuun.

”Joku tauti hevosessa kävi. Tulehdusarvojen kanssa kesti tosi pitkään, että palasivat normaaleiksi. Sen takia tauko venyi. Ei siinä mitään kuumetta, yskää tai räkäisyyttä ollut, eikä lämmöt nousseet. Päästiin koko ajan ajamaan, mutta kovia vauhteja ei yhtään. Kun veriarvot normalisoituivat, hevonen alkoi heti muuttua ja voitiin jo ajaa reippaammin. Kohtapuoliin se olikin sitten jo startissa”, Taittonen kertaa valmennettavansa kuulumisia.

Tienestejä Truedream A.F.:llä on satanen yli 27 000 euroa. Jokimaalla hevonen juoksee hienoisessa ylisarjassa, kun vastassa on enintään 40 000 euroa tienanneet. 7 oikein -lehti on rankannut vihjeissään Truedream A.F.:n vahvimmiksi vastuksiksi juhannuksen alla Vermossa parastaan pistelleen Com Tuffin (5), uusista käsistä Turussa debytoineen BWT Devilin (1) sekä kymppiradalta starttaavan Quick Diablon. Truedream A.F. arvottiin radalle kuusi.

”Ei se auta kuin koittaa ja katsoa, mitä me sieltä saadaan.”

”Hevonen lähtee hyvin matkaan auton takaa. Sen verran se on ohjalla, että on parempi antaa sen mennä. Kun se ravia lähtee, niin yleensä on päässyt keulaan tai sen tuntumaan. Kaikki riippuu Lahdessa juoksunkulusta. Millaiseen paikkaan päästään, ratkaisee paljolti, kuinka monensia maalissa ollaan.”

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet