Antti Veteläisen valmentama ja Henna Rajahalmeen kasvattama sekä omistama Goddess Go ottaa mittaa kolmevuotiaista ikätovereistaan lauantaina lämminveristen Oulu Express -finaalissa. Hevonen on toinen kisan kahdesta tammafinalistista.

Goddess Gon emä, 11-aikainen Pandora Girl, lukeutui aikanaan kotimaiseen tammaparhaimmistoon. Se voitti muun muassa Tammavaltikan Forssassa vuonna 2012 Antti Teivainen kärryillään. Valmentaja Veteläisen mukaan Goddess Go ei ole puusta kauas pudonnut.

”Teivainen, joka on ajanut myös suuren osan Goddess Gon starteista, on sanonut sen tulleen hyvin paljon emäänsä. Samoja elementtejä löytyy. Ei kai se haittaa, vaikka tästä tulisi emänsä tasoinen. Ei laiteta vastaan”, Veteläinen veistelee ja jatkaa, että varsana se ei kuitenkaan erottunut parempana kuin muut.

”Tamma on treenannut sen systeemin mukaan, mitä meillä tehdään. Vasta kilparadalla se osoitti, minkälainen kilpuri siitä on kuoriutunut. Se on ihanteellinen valmentajalle. Ei ennakkoon lupailekaan, mutta ei masennakaan”, Veteläinen nauraa.

Goddess Gon kehityskäyrä on ollut nousujohteinen.

”Joka starttiin se on kehittynyt ja kehittynyt. Se on hyvä asia varsinkin näin syksyä kohti, kun vuorossa ovat ikäkausikilpailut. Tietenkin hevoseen kohdistuu odotuksia. Sen kanssa on päästy etenemään ilman terveysmurheita, mikä on tärkeä juttu ja kantaa varmasti uralla pitkälle eteenkin päin.”

Goddess Go matkasi Ylöjärveltä Ouluun OEX-karsintastarttiin. Radalta kymmenen lähtenyt tamma kiri takajoukoista kakkoseksi Nineelevenin jälkeen.

”Hevonen teki neljännestä ulkoa tosi rehdin esityksen. Se pääsi loppusuoralla iskemään karsintavoittajan perässä kiriin. Viimeisessä kaarteessa se näytti siinä selässä voittajalta, mutta kaverillakin oli vielä paljon varaa. Nähtiin hieno kaksintaistelu. Kaksi tosi hyväkuntoista heppaa vastakkain”, Veteläinen kertaa.

Finaaliin Goddess Go starttaa sisimmältä radalta. Vierestä kiihdyttävät karsintavoittajat Nineeleven ja Unique Sunrise.

”Pääsimme kolmantena valitsemaan lähtöpaikan. Itselleni oli selvää, että otetaan ykkösrata. Pääsemme mahdollisesti siinä ennakkosuosikkien imussa tulemaan. Toivotaan vaan, että startissa on tempoa, josta tämä hevonen tykkää. Se pystyy tasaisen kovastakin vauhdista vielä kirimään. Yritetään laittaa vähän suosikeille kapuloita rattaisiin. Nöyrin mielin matkassa, mutta on meillä finaaliin ihan kivakuntoinen heppa.”

”Tuskin pystytään Teivaisen Antin ajokkia (Unique Sunrise) vastaan keulataistelussa kamppailemaan, mutta jos selkä pystyttäisiin pitämään, niin se olisi hieno juttu. Tosin moni muukin varmasti yrittää sitä paikkaa tavoitella”, Veteläinen ennakoi.

Teivainen on ollut tuttu näky Goddess Gon ohjaksissa ja ajanut kahdeksan tamman uran 12 startista. Koska nurmijärveläisen ohjastajakonkarin OEX-karsintahevosista molemmat etenivät finaaliin, hyppää Goddess Gon rattaille lauantaina Jorma Kontio. Huippukuntoinen hevonen, kokenut oululaislähtöinen kehäkettu ohjaksissa ja taustatyön tehnyt kolmekymppinen valmentaja. Onko siinä menestysresepti Oulun Toto75-kierroksen viidentenä kohteena ajettavaan lämminveristen Oulu Express -finaaliin?

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet