Viime vuonna Ruotsissa kilpaillut Radetzky palasi keväällä takaisin koti-Suomeen ja Matti Nisosen valmennukseen.  Ruuna on voittanut Nisosen käsistä molemmat paluunsa jälkeiset startit. Lauantaina Radetzky marssii Oulun Toto75-areenalle ja starttaa kierroksen päätöskohteessa.

”Radetzky tuli muutama kuukausi sitten talliin ja yhteistyö on lähtenyt hienosti liikkeelle, oikein miellyttävä tuttavuus. Se on treenannut talven hyvin. Odottelimme kevättä, että päästiin kesäkenkään ja alettiin starttailla. Hevonen on tehnyt talvitauon jälkeen kaksi hyvää kisaa ja positiivinen kehityskaari on lähtenyt etenemään”, Nisonen luonnehtii.

”Aika normikaavalla olemme menneet. Treenailtu talvella ja alettu kaivella kilpakuntoa keväällä. Perusurheilijan rasitusjutut jaloissa ja hengityspuolella on laiteltu kuntoon Ruotsin jälkeen.”

Tero Lehterän kasvattama ja yhdessä Einari Vidgren Oy:n kanssa omistama Radetzky kilpaili naapurimaassa 11 kertaa Mattias Djusen valmennuksesta ja menestyi erinomaisesti. Vuosi 2020 toi hevosen tilille 7 voittoa ja palkintorahaa reilu 20 000 euroa.

6-vuotias ruuna aloitti kotimaan kautensa Oulun Toto5-illassa huhtikuun lopussa, jossa runnoi kärkeen kuolemanpaikalta Nisosen ohjastamana. Kotiraveissaan Vieremällä pari viikkoa sitten Radetzky vei voiton keulajuoksun päätteeksi. Kärryillä silloin Tuomas Pakkanen.

”Oikein hyvän kuvan hevonen on molemmissa starteissaan jättänyt. Pikkuisen laiskansutjakka se on niissä vielä ollut, mutta yrittänyt kuitenkin hienosti loppuun saakka. Hyvillä mielin odotellaan tulevaa.”

”Ruuna pystyy tekemään omaa juoksua, eikä vaikuta olevan niin riippuvainen juoksunkulusta. Monipuolinen kilpahevonen. Se on hyvä piirre”, valmentaja kuvailee.

Tulevan lauantain 75-kierroksen päätöskohde on rajattu enintään 60 000 euroa tienanneille. Lähtö on Radetzkylle ensimmäinen kotimaan 75-tasolla. Hevonen pääsee spurttaamaan auton takaa nelosradalta.

”Viimeksi Oulussa se lähti liikkeelle auton takaa ilman, että lähtöön tarvitsi erityisemmin satsata. Uskon, että pystymme hyödyntämään nelosradan aika hyvin.”

”Se on tietenkin tasokas 75-lähtö, joten onnistua saa, jos mielii menestyä. Sellainen tuntuma on nyt, kun on saatu pari starttia kroppaan, että hevonen parantaa starttivirettään koko ajan. Näen meillä ihan hyvät saumat menestyä”, Nisonen luottaa ja jatkaa, että varustemuutoksia ei ole lauantaille suunniteltu. Näillä näkymin myös kengät pysyvät jaloissa.

Valmentajan mukaan tähtäin on jatkaa Radetzkyn kanssa lauantailähdöissä.

”75-kierrokset pyörivät nyt mukavasti täällä meidänkin kulmalla. Koitetaan niissä starttailla, kun ollaan päästy hyvin alkuun.”

Radetzkyn vahvin vastus tullee Äimärautiolla Thai Explosiven ja Troopersin suunnalta.

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet