Färjestadissa ravataan perjantaina ja lauantaina, jolloin E3-finaleissa maksetaan miljoonan kruunun palkinnot ja ajetaan viikon Toto75-kierros.

Petri Salmelan Idomenio Sisu teki oriiden/ruunien E3- karsinnassa hurjan juoksun, ja samanlaisella esityksellä se taistelee finaalin voitosta. Svante Båthin Mellby Jinx, Jerry Riordanin Donizetti ja Robert Berghin Mustang Racer voittivat myös karsinnat. Per Nordströmin Felix Orlando kuuluu finaalin suosikeihin, vaikka jäi karsinnassa kakkoseksi. Oriiden/ruunien finaali on Toto75-kierroksen päätöskohde.

”Olimme ajatelleet säästää kenkien poisoton myöhäisempään ajankohtaan. Mutta ajoimme jo E3-karsinnassa ilman kenkiä. Hevonen paransi enemmän kuin olimme uskaltaneet toivoa ja meni tosi hyvin. Ajoimme hölkkää viime perjantaina, ja Idomenio oli palautunut hyvin startista. Meillä on isot odotukset finaalissa, enkä vaihtaisi hevostani kenenkään kanssa. Ohlsson sai valita radan kolmantena ja otti ykkösen, se on hyvä lähtöpaikka. Vaikka emme saisi johtopaikkaa, niin olemme valmiina sisäradalla. Ei näitä lähtöjä voiteta neljännestä ulkoa. Täsmälleen samoilla varusteilla mennään finaalissa kuin karsinnassa, ilman kenkiä, jenkkikärryillä ja kokolapuilla”, Salmela kertoi.

Båthin talliin on mennyt viisi oriiden/ruunien täyden matkan E3-voittoa. Nyt tammapuolella voi tulla ensimmäinen. Lacille Boko on hienossa iskussa. Karsintavoiton myötä tuli lähtörata 2. Onkel Investin Bright Crystal juoksi karsinnassa ilman kenkiä. Se tarjosi Lacille Bokolle hyvän vastuksen ja on yllätysvalmis. Per Nordströmin Good Vibes jäi karsinnassa kakkoseksi, mutta kuuluu silti suosikkeihin.

Salmelan Makethemark palaa kilparadoille kultadivisioonassa, joka on kolmoskohde. Valmennustiedot lupaavat hyvää, ja kakkosrata on mainio paikka. Stefan Melanderin tallista kilpailee viisi hevosta Click Bait, Union Forces, Chestnut Hill, Evaluate ja Milligan’s School. Handsome Brad on osoittanut oivaa kuntoa viime starteissa. Milliondollarrhymeltä puolestaan odotetaan nyt näyttöä huippuvireestä. Hachico de Veluwe jää pois

”Makethemarkin vuosi on ollut erilainen kuin aiemmin. Se on toiminut siitosoriina. Päätimme astuttaa 15 tammaa, mutta niitä tuli vielä kaksi päälle. Kysyntä on ollut hyvä ilman mainostamistakin. Ajoin hevosella hiitin kesäkuun alkuviikoilla. Solvallan Anders Malmrot on nähnyt kaikki Makethemarkin valmisteluhiitit, ja hän tuli kertomaan, että Makethemark ei ole koskaan näyttänyt paremmalta kuin silloin. Färjestadiin kisaan lähdemme vain sillä toiveella, että hevonen suorittaa hyvin. Mitään tulostavoitteita ei ole. Olen ilmoittanut, että ajamme ilman kenkiä, mutta voi olla, että laitamme kevyet kengät”, Salmela sanoi.

Hienosti viime starteissa menestynyt Leave Your Sox On on Salmelan kolmas hevonen 75-kierroksella. Se juoksee vitoskohteessa Klass I:ssä.

”Hevonen on todella hurjassa kunnossa, ja uskon että se riittää myös tässä 75-luokassa. Lähtörata on vain nyt niin ulkona, että tarvitaan vähän tuuria, jotta pärjätään. Kuski Mika Forss saa päättää, millä kärryillä ajetaan. Hän on aiemmin ajanut jenkkikärryillä”, Salmela totesi.

Marko Korven Indy Lane on voitokas menijä, joka starttaa 75-kierroksen aloittavassa pronssidivisioonassa. Lähtö on kovatasoinen, ja voittoja pilkistelee jokaisen osallistujan tulosrivissä. Reijo Liljendahlin Admiral As pelattaneen suosikiksi.

Färjestadin Toto75-kierros käynnistyy lauantaina klo 17.20

Tästä toto-kohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet