Ruotsin Toto75-maraton jatkuu pitkäperjantaina Färjestadissa. Heti avauskohteessa on suomalaisittain paljon pelissä, kun Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu aloittaa kautensa 5-vuotiaiden tammojen lähdössä.

Per Nordströmin valmentama Grande Diva Sisu on kuulunut ikäluokkansa ehdottomaan tammaparhaimmistoon. Viime vuosi oli todella upea. Drottning Silvias Pokalissa se sijoittui kakkoseksi, Diana Zet oli vain päänmitan edellä. Uran suurin voitto tuli heinäkuussa Halmstadissa. Grande Diva Sisu voitti StoSprintern-kisan ajalla 11,2a/1609m. Ready Cashin tyttären ennätys on 10,4a ja voittosumma 2,7 miljoonaa kruunua.

”Grande Diva Sisu on treenannut todella hyvin, mutta samalla myös ruoka on maittanut. Sillä on varmaan vielä 25-30 kiloa liikaa painoa. Tamma tarvitsee startin tai pari, jotta se tulee parhaaseen kilpailukuntoon. Myös viime vuonna se tarvitsi startin, ennen kuin huippukunto löytyi. Se saa tässä avausstartissa varmaan nätin reissun. Grande on nopea, mutta luulen, että ihan starttiin en satsaa. Pitää löytää hyvät juoksuasemat ensin, ja ehkä sitten ajaa eteenpäin. Ilman kenkiä ajetaan ja tavallisilla kärryillä. Ja mitä ilmeisimmin vedettävillä silmälapuilla”, Nordström kertoo.

”Suuremmat tavoitteet ovat kesällä. Toivottavasti näemme jo keväällä, että tamma ottaa askeleet kohti Stoeliten-sarjoja. Uskon, että kesällä se menee alle 1.10-tuloksen. Se olisi hienoa myös tulevaa siitosuraa ajatellen.”

Färjestadin Toto75-kierros päättyy avoimeen 5-vuotislähtöön, Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal on kilpailun nimi. Daniel Redénin ikäluokkatähti Don Fanucci Zet voitti viime vuonna SprinterMästaren-kisan ajalla 09,6a/1609m. Nyt nähdään Hard Livinin pojan kunto kauden avauksessa. Halme-Heiskasen Sahara Peyote on yksi vastustajista. Tamara Skutnabbin ajama ja valmentama Ranch Pronto juoksee Toto75-pelin kakkoskohteessa, joka on amatööriohjastajien pääsiäispalkinto -kisa.

Färjestadin pitkäperjantain Toto75-peli käynnistyy klo 16.00.

Tästä Toto-kohteisiin