Bergsåker ja Solvalla ovat keskiviikon Toto86-kierroksen ratapari. Ruotsin kylmäveristen eliittiin kuuluva Tangen Haap aloittaa kautensa Bergsåkerissa ja on heti suosikki Toto86-pelin kolmoskohteessa.

Tangen Haap on kahtena viime kautena vakiinnuttanut paikkansa ykkössarjojen menestyjänä. Se voitti Elitkampenin vuonna 2019, Josveis ja Polara jäivät silloin taakse. Solvallan jälkeen Tangen Haap matkasi Härmään ja otti kolmossijan, Odd Herakles ja Smedheim Solan olivat edellä.

Viime vuonna Tangen Haap sijoittui Elitkampenissa kolmanneksi. Odd Herakles vei voiton, ja Månprinsen A.M. oli kakkonen.

Tangen Haap kilpaili vielä joulukuussa ja jäi sen jälkeen talvitauolle. ”Meillä on ollut pääosin hyvä talvi treenata. Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet kehnompaa kelien suhteen. Hevonen tuntuu terveeltä”, valmentaja Björn Karlsson kertoo

”Solängetin suoralla ajoin pari viikkoa sitten 1.40-vauhtia. Viime tiistaina ajettiin taas suoralla, nyt vauhti oli 2.05-luokkaa. Mutta rata oli varmaan 15 sekuntia normaalia hitaampi. Kaiken kaikkiaan Tangen Haap tuntuu hyvältä. Toki kauden avaus on aina kauden avaus. Tangen Haap tarvitsee varmaan pari lähtöä ollakseen ihan huippuiskussa. Uskon, että paalulta lähtevä Alfie ja takamatkan B.W.Sture ovat kovimmat vastustajat. Toki juoksunkulkua on vähän vaikea arvioida. Kengillä, tavallisilla kärryillä ja avoimilla päävarusteilla ajetaan.”

”Kevään suuri tähtäin on tietysti Solvallassa ja Elitkampenissa. Sen jälkeen haluan ehdottomasti ajaa Nordic Kingin Härmässä. Olen ollut kerran aikaisemin siellä, kuski ajoi silloin huonosti, nyt lähdemme revanssimielellä matkaan. Härmässä järjestelyt ovat tosi hienot, siksi sinne on mukava lähteä. Se oli tosi elämys viimeksi. Toivottavasti vaan covid-pandemia ei aiheuta hankaluuksia.”

Toto86-kierros käynnistyy keskiviikkona klo 21.30

Tästä Toto-kohteisiin