Viime keskiviikkona Vermossa komealla kirillä voittoon spurtannut Touch Me Too hakee huippupaikalta toista perättäistä täysosumaa, mutta valmentaja on odotuksissaan varovainen.

Anna Sulinin treenattava pääsee matkaan kakkosradalta keskiviikon yhdeksännessä lähdössä, tammojen toisessa TalviCup-karsinnassa, joka toimii myös Toto65-pelin päätöskohteena. Kilpailu on rajattu enintään 15 000 euroa tienanneille lämminverisille.

Urallaan 26 kertaa startannut tamma avasi voittotilinsä itsenäisyyspäivänä Teivossa. Viime viikon täysosuma oli siis vuodenvaihteessa viisivuotiaaksi kääntyneelle Touch Me Toolle uran toinen. Samalla syntyi hevosen uusi volttiennätys, joka kirjataan nyt lukemin 15,4.

”Aika samanlaisin odotuksin tulemme tällä viikolla kuin viime viikollakin, mutta tietysti viime esityksen jälkeen mietteet ovat ennakkoon vähän positiivisemmat”, Sulin sanoo. ”Se on vähän ailahdellut, joten sen kanssa ei voi olla varma mistään. Tämä laji pitää sen verran nöyränä, että en varsinaisesti osaa odottaa menestystä, mutta kuusi parastahan tästä karsinnasta taitaa päästä finaaliin, joten olisihan se tietysti kiva päästä sinne. Maltillisin odotuksin kuitenkin lähdemme Vermoon.”

TalviCup-finaalit juostaan tammikuun viimeisenä lauantaina Vermossa. Samana päivänä juostaan niin oriiden ja ruunien kuin tammojenkin loppukilpailut. Voittajalle on luvassa 4500 euron ykköspalkinto.

Anna Sulin myös omistaa Touch Me Toon, ja Vermossa ohjastajan tehtäviä hoitaa tuttuun tapaan treenarin puoliso Hannu Torvinen.

”Juoksunkulkua en osaa ennakoida. Jätän sen täysin kuskin harteille, mutta tietysti on hyvä, että saimme noinkin hyvän lähtöpaikan. Kävi hyvä tuuri rata-arvonnassa. Touch Me Toon lähtönopeuttakaan en osaa arvioida, mutta ainakin viimeksi se lähti ihan rivakasti voltista, joten luulen sen osaavan lähteä nopeasti myös auton takaa.”

Viime viikon voittoisassa startissa hevoselta aukaistiin ensimmäistä kertaa korvat, joka näytti tuovan ruutia loppukiriin. Tämän viikon koitokseen Touch Me Too lähtee samoilla varusteilla kuin viikko sitten.

”Laitetaan tälläkin kertaa vedettävät korvapallot. Toivottavasti niistä on apua.”

Vaikka tamma ei ole vielä montaa voittoa napannut urallaan, on se silti ollut tasaisen hyvä sijoittuja. Se on ravannut joka toisessa startissaan kolmen parhaan joukkoon, kun kahden ykkössijan lisäksi on kertynyt kuusi kakkosta ja viisi kolmossijaa.

”Toivottavasti saisimme siitä pitkäikäisen kilpahevosen. Se näyttää jollain tasolla kehittyvän koko ajan. Nyt se viime startissaan näytti taas vähän paremmalta, mikä on tietysti kiva juttu.”

TalviCup järjestetään myös kylmäverisille. Niidenkin karsinnat ajetaan Vermossa, mutta viikkoa myöhemmin eli 20.1. Lisäksi kylmäveristen kilpailut ajetaan tasoitusajona. Niissäkin osallistumisoikeus on enintään 15 000 euroa tienanneilla.

Vermon Toto65-peliin