Keskiviikon T86-kohteet on jaettu Solvallan ja Åbyn kesken. Täysosumien kesken on jaossa 2 695 895,50 euron jackpot.

Suomalaisväriä Åbyn lähtöihin tuovat Veijo Heiskasen valmentamat ja Henna Halmeen ajamat Lukaku di Quattro ja Bag’s Simoni sekä Hanna Lähdekorvelta debytoiva Amorcer Levallo. Hannan isä Kari Lähdekorpi on omistanut ruunan viime talvesta lähtien.

”Ostin sen kolmen hevosen nipussa, josta kaksi myin eteenpäin. Tämä jäi itselle, mutta ei se ihan sellainen ole ollut kuin odotin”, Kari Lähdekorpi taustoittaa.

Kolmen viimeisen startin Petri Salmelalta päätyttyä keväällä hylkäykseen Amorcer Levallo joutui koelähtöön ja siirtyi alkukesästä Hanna Lähdekorven hoiviin Halmstadiin.

”Vaivoja sillä oli, mistä laukatkin varmaan johtuivat, ja aika paljon sitä joutui hoitamaan. Ei Hanna ole sitä hirveästi kehunut, ja hän tapaa tietää aika hyvin, jos hevoset pärjää. Odotukset on siksi maltilliset.”

Pelaajat ovat toiveikkaampia. Alustavassa prosenttijakaumassa Amorcer Levallo on lähdössään kolmanneksi eniten rastattu.

”Toisaalta minullakin on tästä sellainen kuva, että se voi kilpailla paremmin kuin treenaa”, Kari Lähdekorpi pyörittelee.

Koelähdön Amorcer Levallo läpäisi puolitoista viikkoa sitten Halmstadissa ajalla 17,0. Sitä Kari Lähdekorpi ei nähnyt.

”Tämän lähdön vastuksenkin vilkaisin vain äkkiä. Ei kai siinä mitään lyömättömiä hevosia ollut, mutta näillä tiedoilla en osaa ihmeitä odottaa.”

Peli keskiviikon Ruotsin T86-kierrokselle sulkeutuu kello 21.30.

Toto-kupongille:

Lisää teemasta: Pelivihjeet