Tämän keskiviikon Ruotsin T86-kierros on jaettu Solvallan ja Jägersron kesken. Solvallan suomalaistoivoista Bansky arvottiin takariviin radalle 11.

Viimeksi tamma sai 75-lähdöstä arvokkaan kakkossijan ja paikan seuraavalle finaalikierrokselle, mutta jossiteltavaakin jäi.

Torvisen Jukka jos ajoi, niin olisi voittanut”, valmentaja Mertsi Bollström uskoo.

”Jos hevonen on pörhäkkänä, ei ole sen edun mukaista, että kinnataan kiinni. Oli ihan kielen päällä, etten sanonut sitä kuskille: jos olet 500 jäljellä keulassa, älä kinnaa – anna tamman sutkutella. Hän piti pakkaa kasassa, ja kun kuolemanpaikkahevonen laukkasi, liftijuoksun saanut sai tilaa ja tuli selästä ohi.”

Tällä kertaa keulaan ei ole asiaa, mutta menestysodotuksia on silti.

”Jos muistelee vaikka sitä yhtä viime kesän Porin lähtöä, jossa Banskylla oli 12-rata, niin kyllä se takaakin tulee. Odotan sitä kolmen sakkiin, eikä voittokaan yllättäisi”, Mertsi Bollström painottaa.

”Hevonen on jo Tinon (Ärling, hoitaja) kanssa Ruotsissa, ja viimeistelyt on menneet hyvin. Bansky matkustaa ja syö ja juo hyvin ja majoittuu Ruotsissa Tinon entisellä työnantajalla, missä on mahtavat paikat.”

Moni ajattelee Banskyn olevan parhaimmillaan ilman kenkiä, jolloin se ei olisi varsinaisesti talvihevonen, mutta Bollström on asiasta eri mieltä.

”Minusta se on parempi kengillä. Nyt ajetaan pienillä hokeilla, eikä niistäkään ole haittaa.”

”Takarivin paikan takia ajetaan tavallisilla kärryillä eikä jenkeillä. Tavallisilla kärryillä on helpompi kääntää”, Bollström lisää.

T86-peli sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30.

Toto-kohteisiin: