Battle Jackin aloitus Ruotsissa pilaantui laukkaan kotiradalla Rommessa, mutta valmentaja Oskar J Andersson ei silti epäröinyt ilmoittaa sitä pääradalle Solvallaan.

”Viimeksi oli volttilähtö, ja Battle Jack oli siinä liian innokas, mutta laukan jälkeen se kulki vahvasti ja tuntui hyvältä. Sillä lailla olen toiveikas, vaikka nyt tehtävä onkin kovempi”, Andersson vakuuttaa.

Kyseessä on oppilaslähtö 2640 metrin matkalla. Battle Jackia ajaa kokenut Victor Rosleff. Lähtöpaikka auton takana on mainio kakkosrata. Suosikki Showtimejackflower starttaa uloimmalta radalta 8.

”Mitä olen kuullut ja videokirjastoa tutkinut, Battle Jack lähti kyllä toissa startissa lujaa, mutta ei ole aina ollut alussa yhtä nopea. Taktiikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta voi olla, että pitkällä matkalla olisi hyvä saada selkäjuoksu.”

”Juoksunkulkuja ei ole aina muutenkaan helppo ennustaa, ja oppilaslähdöissä on erityisen suuri mahdollisuus, että tapahtuu jotain yllättävää. Siksi on hyvä, että on taitava kuski”, Andersson lisää.

Battle Jack tuli hänen talliinsa viime marraskuussa.

”Siltä oli kadonnut edellisstartissa ravi lopussa ja se oli laukannut. Sen asian korjaamiseksi on koitettu tehdä töitä. Hevosta on päästy treenaamaan ihan niin kuin olen halunnut, ja olen siihen tyytyväinen. Tuntuu, että siinä voi olla 75-hevonen, jos kaikki menee hyvin”, Andersson näkee.

”Hevosen pitää tietysti ensin näyttää, mitä se osaa. Viime kausi meni alakanttiin, mutta toisaalta Battle Jack juoksi kovia hevosia vastaan.”

Aloitusstartin perusteella valmentaja tekee Solvallaan pieniä varustemuutoksia.

”Suomessa Battle Jack on juossut kokolapuilla, mutta nyt laitetaan vedettävät laput. Se pysyy toivottavasti lähdössä rauhallisempana, kun näkee ympärilleen. Lisäksi muutan hieman balanssia”, Oskar J Andersson suunnittelee.

Peliaika Solvallan ja Bergsåkerin T86-kierrokselle päättyy keskiviikkona 17.2. kello 21.30.

Lue myös: Battle Jack muuttaa Ruotsiin – “Jospa uusi treenari saisi pikku murheetkin voitettua”

Toto-kohteisiin: