Tämän keskiviikon kohteet on jaettu kahden maan pääratojen kesken: Ruotsin Solvallan ja Norjan Bjerken.

”Bjerken kohteet ovat hienoja lähtöjä, 75-tasoa ja paljon parempia kuin Solvallan kohteet”, norjalainen ravitoimittaja ja tv-kasvo Even Elvenes hehkuttaa.

Bjerken 1. kohteessa (T86-1) suosikiksi pelataan 1 Staro On The Rocks. Elvenes suosittelee kuitenkin sen varmistamista.

8 Ethoca on valtavan nopea ja saattaa ottaa ulkoakin keulat, kun sisäpuolelta on kaksi hevosta poissa. Silloin sillä myös ajetaan maili keulasta. Molemmat kannattaa ottaa lapulle.”

”Jos kolmanteen hevoseen on varaa, ottaisin mukaan myös 3 Key To Happenin. Se ei jaksanut viimeksi 2600 metrin matkaa Jarlsbergissä, mutta 1600 metriä sopii sille paremmin”, Elvenes lisää.

Bjerken 2. kohteessa (T86-3) iskevät yhteen Norjan kylmäveriset.

”Luokaltaan paras hevonen on 5 Professor Ö.K. mutta sen vireestä ei ole täysiä takeita. Se operoitiin viime vuonna, eikä se syksyllä onnistunut. Tuskin sillä kuitenkaan huvikseen Stavangerista Osloon lähdetään, kun matkaa tulee 600-700 kilometriä”, Even Elvenes pohtii.

”Toisena erottuu muista vahva ja kovakuntoinen 8 Frier Birk, mutta sekin on epävarma ja voi laukata. Ottaisin siksi lapulle myös 3 Reime Kongenin, 9 Finnskog Noxin ja 2 Bråtnesfaksin.”

Bjerken 3. kohteessa (T86-5) 1 Massive Speed on Even Elvenesin mielessä suosikki vaarassa ja vain yksi monesta mahdollisesta voittajasta.

”Sitä pelataan varmaan paljon lähtöpaikan takia, mutta minusta sillä on vaara menettää keulat ja jäädä jopa 3.-4. pariin sisälle. Silloin lähtö on täysin avoin”, Elvenes näkee.

7 Dream Builder aloitti uudelta valmentajalta tosi hyvin, ja myös 6 Alpha Scarlet R.R. oli johtavan rinnalta viimeksi tosi hyvä. 2 Harley D.E. pystyy hyödyntämään hyvän paikkansa. 5 Kamperhaugs Dina jäi viimeksi pussiin ja näytti hienolta. 9 Lady Ann pärjäsi ikäluokkalähdöissä ja palaa nyt melkein puolen vuoden tauolta. Sillä ajetaan nätisti, mutta jos se on heti hyvä ja juoksu natsaa, se on ultranopea. Lapulle myös 1 Massive Speed ja 4 Personal Goals”, hän suosittaa.

Bjerken päätöskohteeseen (T86-7) Even Elvenesillä on tarjota ehdokas vaikka ideavarmaksi.

4 Bianca Sisa säikähti viimeksi Momarkenissa laukalle sata metriä ennen maalia ja menetti varman voiton 5 Delight Classicille. Maili on Bianca Sisan mielimatka, ja uskon sen juoksevan keulassa. Silloin se on vahvoilla, ja suosikki 2 Brage Hindöllä on vaara jäädä kuolemanpaikalle.”

3 Ilenna Bonanza oli viime starttiinsa huono, mutta pystyy parempaan ja avaa myös lujaa”, Even Elvenes lisää.

Linkki keskiviikon T86-peliin Veikkauksen sivuille