Katja Melkon tallista starttaa tänään Solvallassa kolme hevosta. Parhaaksi voittosaumaksi Janne Soronen nimeää T86-pelin ulkopuolella starttaavan General Managerin.

BWT Echo päätti viime kautensa Kasvattajakruunun finaaliin, jossa se harmittavasti laukkasi. Viisivuotiskausi käynnistyy Solvallasta 2140 metrin ryhmäajosta, johon ori arvottiin ykkösradalle.

”Tosi hyvää kuuluu, ei ole ollut mitään murheita koko talvena”, Janne Soronen aloittaa.

”Tähän asti BWT Echo on ollut kuitenkin joka kerta tauolta tasainen ja vaatinut useamman startin ennen kuin on saanut itsestään irti. Niin se voi olla nytkin, vaikka vähän enemmän on herkistelty. Lähdöt toisaalta koko ajan koventuu.”

Ykkösradan lähtöpaikkakaan ei ole välttämättä sellainen etu kuin se voisi jossain tapauksessa olla.

”Alku pitää varmaan ottaa vähän varman päälle, kun viime vuonna tuli jonkun verran lähtölaukkoja. Voitto tulisi siten tällä kertaa ehkä vähän yllätyksenä”, Soronen summaa.

Honey Journey sai 1640 metrin ryhmään isoimman numeron, lähtöradan 10.

”Se on ollut jonkinasteinen pettymys. Se aloitti hyvin, mutta teki sitten pikkuisen vaisuja juoksuja, kunnes rupesi loppuvuodesta parantamaan. Viimeksi se jäi johtavan rinnalle, mikä ei ole sille toivepaikka”, Soronen tiivistää alku-uran.

”Lähtöpaikka on nyt huono. Honey Journey lähtisi hyvin ja viihtyisi parhaiten kärjessä tai kärjen takana. Ihan kärkisijat tulisivat siten yllätyksenä.”

5-vuotias General Manager ei vielä kahden startin jälkeen tappiota tunne.

”Se on riski hevonen ja kestää raskaammankin juoksun ja on meidän päivän paras voittosauma, vaikka silläkin on huono paikka (rata 8 auton takana)”, Janne Soronen arvioi.

Perusteellisissa tutkimuksissa terveen paperit saanut Elian Web nähtäneen kohta taas radalla.

”Aloitusstarttia ei ole vielä päätetty, mutta ei siihen välttämättä kauaakaan mene”, Janne Soronen näkee.

Kevään jännittäviin haasteisiin kuuluu myös etätallin avaaminen Ranskaan huhtikuun alussa.

”4-5 hevosella on tarkoitus aloittaa. Loppukuun aikana varmistuu, mitkä hevoset sinne lähtevät.”

General Manager starttaa Solvallan ravien lähdössä 3, Honey Journey lähdössä 6 ja BWT Echo lähdössä 10. Ravit starttaavat kello 19.15. Solvallan ja Bjerken (ravit tosin siirretty Momarkeniin) kesken jaettu T86-peli sulkeutuu 21.30.

Toto-kohteisiin: