Suomalaistaustaisella Marko Kreivillä on keskiviikon Ruotsin T86-kierroksella kaksi suosikkia tulessa.

Ensimmäinen on Åbyssä oppilaslähdössä juokseva Fromming.

”Sillä oli ekassa startissaan viime kesänä huonoa tuuria. Se jäi vaunusta kiinni, loukkasi itseään ja sai huilia. Ensimmäinen startti tauon jälkeen oli testi, ja siinä se oli ok. Toisen se voitti ajalla 13,4 ja oli tosi hyvä. Jos se vielä tähän starttiin vähän parantaisi, niin kyllä sen suosikki kuuluukin olla”, Marko Kreivi näkee.

Illan tapaus on tietysti superori Ecurie D:n 5-vuotiskauden avaus Solvallassa. Viime kaudella yksi kolmesta tappiosta osui harmittavasti isoimpaan kisaan, U.E.T. Grand Prix’n finaaliin, jossa laukka johti hylkäykseen.

”Sattui vaan huono päivä. Ei siitä mitään isoja vikoja lähdön jälkeen löydetty”, osaomistaja kuittaa.

”Nyt se tuntuu ihan huipulta, ja usko on kova heti ensimmäiseen starttiin. Hiitissä on ajettu kovimmillaan 16:tta ja lopetettu 11:tä, ja niitä vauhteja Ecurie D. on mennyt tosi helposti. Hamret on taitavia valmistelemaan hevosen starttiin, enkä pelkää, että se on tauolta tukkoinen.”

Entä voiko hevosessa olla tauon jälkeen liikaa painetta, pitääkö pelätä laukkaa?

”No nyt pistit pelkäämään, kun kysyit”, Marko Kreivi nauraa.

”Mutta enemmän minusta tuntuu, että painetta tulee silloin, kun pitää laittaa hevonen isoon lähtöön huippukuntoon. Björn (Goop) tuntee hevosen ja osaa ajaa sillä. Mutta kun on hevonen ja neljä jalkaa, ei voi koskaan tietää varmasti, miten menee.”

Lähtörata-arvonnoissa Ecurie D:llä on ollut harvoin onnekas, eikä ollut nytkään.

”Parempi seiska sentään on kuin kasi tai kymppi, jotka on tulleet tutuiksi. Joskus toivoisi ykköstä, kakkosta tai kolmosta, että pääsisi vähän helpommalla”, Kreivi huokaa.

Jos kausi lähtee hyvin käyntiin, tähtäimessä ovat ensin Åbyn Paralympiaravit ja sitten Solvallan Elitloppet. Nähdäänkö Ecurie D:tä tänä vuonna Suomessa, on vielä auki.

”On harmi, että Finlandia-ajo ajetaan tänä vuonna samana viikonloppuna kuin Paralympiaravit. Vermossa olisi ollut tosi kiva tulla käymään. Kesän startteja mietitään vasta Elitloppetin jälkeen.”

Marko Kreivi on raviurheilussa täysillä mukana. Varsat ja siitostammat mukaan lukien hän omistaa yhteensä 65 hevosta, joiden hallinnointi vie viikosta useita päiviä.

”Ostin juuri Amerikasta kaksi tammaa, jotka laitoin Chapter Sevenille. Käyn katsomassa hevosia joka puolella, paitsi Norjaan ei tietysti nyt pääse, viimeksi kävin Per Henriksenillä Uddevallassa. Torstaina vien sieltä kahdella kakkosella ja yhdellä kolmosella aloittaneen Giginon Love Eaglen ja Pure Musclen seuraksi Katja Melkolle, josko saataisiin voittojakin”, Kreivi juttelee.

”Torstaina juoksee kaksi hevosta Breeders Crownin alkuerissä Örebrossa ja lauantaina kaksi Jägersrossa. Nyt alkaa hauska, mutta ei pääse katsomaan, Frommingin viime juoksuakin piti jännätä Jerry Riordanin tallilla. Covid19 alkaisi jo riittää. Kuorma-autoa ajamalla raveihin onneksi sentään pääsee.”

Lue myös: Ecurie D. seiskaradalta, Makethemark kymppipaikalta