Stable Haapakangas hakee kotiratansa Bergsåkerin T86-lähdöissä jatkoa hyvin alkaneelle kaudelleen, mutta kovissa lähdöissä voitot yllättäisivät.

Viime kausi käynnistyi ennätystahdissa, mutta loppuvuosi meni penkin alle.

”Muutettiin uuteen talliin, ja piti hakea treenisysteemejä. Kun sitten tuli vielä tautia talliin, se oli huono yhdistelmä”, Mika Haapakangas summaa.

”Kun tallista lähtee lenkille, niin ensimmäisten neljän kilometrin matkalla on nousua 155 metriä – melkein kuin laskettelurinne! Alkuun treenattiin liian kovaa. Paikat on ihan huiput, mutta meille ne oli vaan alkuun liiankin hyvät.”

Nyt oikeat systeemit vaikuttavat löytyneen. Tammi-helmikuu hevosia vain treenattiin, ja se tuotti tulosta. 52 ensimmäisestä startista on voittoja tullut 10, ja vuoden voittoprosentti on mainio 19.

”Joulukuun startit olisi pitänyt jättää ajamatta”, Haapakangas tiedostaa nyt.

Loistoaloituksesta huolimatta odotukset keskiviikon tasokkaista T86-lähdöistä ovat maltilliset.

”Talli on nousukunnossa, mutta nyt ollaan silti haastajan asemassa. Ollaan tyytyväisiä, jos ollaan viidenkin joukossa. Mutta kun kotoa käsin pääsee ajamaan Suomen 75-finaalipalkinnoista, ja pisteet riittivät mukaanpääsyyn, niin pakkohan se on koittaa. Muutkin palkinnot kuin ykköspalkinnot on hyviä”, Mika Haapakangas muistuttaa.

Suurimmat odotukset hän kohdistaa Tattoo Avengeriin.

”Se meni viimeksi täyden voltin 14,9 ja voitti aika väljästi. Se voi mennä startista paljonkin eteenpäin ja olla nappijuoksulla kolmen sakissakin, mutta tehtävä tietysti kovenee. Suomessa ja alkuun meilläkin tuli jostain syystä laukkoja, mutta nyt se on varmistunut. Luokka riittää kyllä, matka (2640 metriä) käy ja kunto on hyvä”, Haapakangas näkee.

”Myös Fontaine Broddelle matka (1640 metriä) sopii, se on nopea hevonen. Se teki hyvän aloitusstartin, lähti ja lopetti lujaa, ja menee varmasti eteenpäin, mutta silläkin lähtö kovenee.”

Special Promisea ei tarvita vielä peleissä, mutta se parantaa viime startista sekunnin ja seuraavaan starttiin ehkä kaksi. Se on jännä hevonen. Viime vuosi oli huonompi, mutta ennen sitä se teki seitsemän hyvää kautta putkeen. Se menee joka vuosi 11-12:ta ja tekee sen taas, kun saa muutaman startin alle”, Mika Haapakangas uskoo.

Peli Solvallan T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30.

Toto-kohteisiin: