Solvallan ja Jägersron T86-kierroksella on täysosumien kesken jaossa 780 000 euroa ylimääräistä rahaa.

Hannu Korpi katselee tällä kertaa radan reunalta, kun hänen valmentamansa Guilty Pleasure ja Langens Airborne juoksevat korkeintaan 100 starttia viime vuonna ohjastaneille, 1990 tai aikaisemmin syntyneille amatööri- ja oppilaskuskeille rajatussa lähdössä.

Kummallakin on vaisu startti alla, ja siksi ne on unohdettu yllättäjäosastoon. Hannu Korpi odottaa kuitenkin parempaa. Guilty Pleasure kiersi toissa monté-lähdössä 700 metrin kirillä voittoon, mutta viimeksi vastaava kiri jäi suutariksi.

”Radan pinnan alla oli jääpohja, eikö iso hevonen saanut siitä kesäkengässä pitoa? Se löi ehkä takaseensa ja heitti siksi lopussa lössiksi”, Korpi spekuloi.

”Nyt kengitin sen uudestaan niin, että taakse voi laittaa hokit, jos sellaiset tarvitaan. Jenkkikärryt, vetolaput ja taitava amatöörikuski (Mats Holmstedt), joka on ajanut Guilty Pleasurea ennenkin – tällä kombolla en yllättyisi voitostakaan.”

Hieman enemmän hän odottaa silti Langens Airbornelta.

”Se ansaitsisi jo voittaa. Viimeksi luulin saavani sillä keulat, ja siksi laitoin vain pikkulaput silmille enkä vetolappuja. Sitten kun menetin keulat, hevonen oli vain ok kolmas – ei huono, ei hyvä.”

”Nyt laitan taas vetolaput, joilla Langens Airborne on paljon parempi. Moni ajattelee, ettei se voi 12-paikalta voittaa, mutta amatöörilähdössä 2600 metrillä se voi olla ihan hyväkin paikka. Näissä lähdöissä ajetaan usein ylivauhtia. Kuski Jonathan Carre ei ole ajanut juuri kuin montéa, mutta voitti joku viikko sitten ensimmäisen kärrylähtönsä ja osaa senkin homman”, Hannu Korpi kehaisee.

Lauantaina Eskilstunan T75-kierroksella ovat tulessa Grainfield Aiden, Janis Joplin Boko ja She Is Cecilia. Odotukset ovat korkealla.

”Kahden viikon starttitauko näkyi Grainfield Aidenin otteissa viimeksi, kun treeniolosuhteet ovat olleet hankalat. Startti alla sen pitäisi olla nyt selvästi parempi, mutta osaakohan se lähteä näin hyvältä paikalta”, Hannu Korpi murjaisee.

Grainfield Aidenilla on ollut Ruotsin starteissaan surkea arpaonni, ja kuutosrata auton takana on sille paras paikka pitkiin aikoihin.

”Janis Joplin Boko oli tosi hyvä viimeksi, mutta myös She Is Cecilia petrasi kovasti ja pystyy parantamaan edelleen. Kumpikin pystyy ottelemaan kärkisijoista”, Hannu Korpi uskoo.

She Is Cecilia on Tuomas Pakkasen valmennuksessa, mutta juoksi jo viime Ruotsin starttinsa Korven tallista käsin.

Peli Jägersron ja Solvallan T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona 27.1. kello 21.30.

Toto-kohteisiin:

Lue myös: Hannu Korven yllätysratkaisu – aikaistaa paluuta Suomeen