T86-kohteet on tänä keskiviikkona jaettu Solvallan ja Oslon Bjerken kesken. Suomalaistaustainen Jari Åkerfeldt odottaa valmentamaansa Zeolitia Solvallassa tiukasti voittotaistoon.

Åkerfeldt on jahdannut Zeolitilla T75-voittoa koko kevään, mutta vielä ei ole natsannut.

”Juoksut eivät ole onnistuneet. 13.3. Axevallassa hevonenkaan ei tosin ollut parhaimmillaan, se matkusti ja joi huonosti. Odotin siltä itse enemmän”, Åkerfeldt aloittaa.

”Kaksi viikkoa myöhemmin Solvallan finaaleissa Zeolit jäi täysissä voimissa pussiin. Erik Adielsson pelkäsi radalta tullessaan, että olen vihainen, kun hän oli antanut keulat pois. Mutta olin vain tyytyväinen, kun hevonen oli saanut niin rankkoja juoksuja.”

Viimeksi Åkerfeldt ajoi Zeolitia helpommassa lähdössä itse. Ruuna jäi suosikkina kolmanneksi.

”Olin ajanut finaalilähdön jälkeen aika raskasta treeniä, eikä hevosessa ollut samaa painetta kuin yleensä. Nyt sitä on ajettu kevyemmin, ja sen pitäisi viedä hevosta 50 metriä eteenpäin”, Jari Åkerfeldt olettaa.

Lisätehoja pitäisi tulla myös kengitys- ja varustemuutoksista.

”Ajetaan ilman kenkiä ja vedettävillä korvapalloilla – ensi kertaa ikinä. Lisäksi kokeillaan lämmityksessä jenkkikärryjä. Minusta niidenkin pitäisi sopia, mutta lopullinen päätös kärryistä tehdään vasta lämmityksen jälkeen.”

Taktiikka on selvä.

”Zeolit näytti Solvallan finaaleissa, että pystyy lähtemään auton takaa lujaa. Uskon sen pääsevän suosikki Magnificent Toomasta ohi, ja silloin Erik ajaa keulasta”, Åkerfeldt uskoo.

Kuulostaa huipputärpiltä?

”Niin minustakin. Luulen, että Zeolit pystyy 12-tulokseen. Olen pettynyt, ellei se ottele voitosta.”

Hevosurheilu esitteli ATG Liven vakiokasvoihin kuuluneen Jari Åkerfeldtin viime marraskuussa takasivulla. Pian sen jälkeen tv-työt loppuivat.

”Tai eivät loppuneet, vaan lopetin ne, kun minulle tarjottiin pienempää roolia kuin ennen”, Åkerfeldt täsmentää.

Töitä miehellä kuitenkin riittää. Tv-työt olivat Jari Åkerfeldtille vain sivutyö, päätyökseen hän pyörittää 10 henkeä työllistävää myynti- ja markkinointiyritystä. Aikaa vaativat myös perhe ja neljä valmennettavaa.

”Lisäksi on kaksi siitostammaa, joista toinen varsoi pari päivää sitten Hard Livinistä ja toinen varsoo kohta One Too Manysta”, Jari Åkerfeldt mainitsee.

Solvallan ja Bjerken T86-kierroksella jaetaan täysosumien kesken 786 188,69 euron jackpot. Peli sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30.

Toto-kohteisiin: