Ruotsin T86-peli palaa tänään nopearytmiseen talviaikaan, jossa kierros on taas jaettu kahden radan – Solvallan ja Åbyn – kesken ja starttaa kello 21.30.

Suomalaismielenkiintoa kierrokselle tuo Iivo Ämmälän juhannuksen alla Traveran huutokaupasta 190 000 kruunulla ostama 4-vuotias Best In Show As. Kaksi viimeistä starttia Johan Untersteinerilta eivät menestystä tuoneet.

”Löydettiin syy, miksi se alisuoritti. Lihasarvot olivat koholla, se selitti asian. Nyt on laitettu arvot kuntoon ja vähän treenattu”, Jonna Irri aloittaa.

Hän itse on tällä hetkellä Suomessa, ja viimeiset 4 viikkoa valmennuksesta on vastannut Jonnan puoliso Taneli Säde. Raportit Ruotsista ovat olleet positiivisia.

”Taneli ajoi viime viikolla kilpailuvauhtisen hiitin, ja hiitissä se oli tuntunut tosi hyvältä. Sen puoleen luotto on kova. Voitto ensimmäiseen starttiin olisi silti pikku yllätys. Ollaan tyytyväisiä, jos hevonen on hyvä ja ollaan neljän sakissakin.”

”Ruotsista on kyllä tosi paljon soitettu, joten olisiko se jonkinlainen tipsihevonen?”

Kymppirata auton takana on valmentajalle mieleen.

”Best In Show As olisi nopea lähtijä, ja tauolta on hyvä, että alkumatka menee rauhallisesti”, Jonna Irri perustelee.

Untersteinerilta Best In Show As on juossut ilman kaikkia kenkiä. Nyt se juoksee ilman etukenkiä ja tavallisilla kärryillä.

”Taneli päättää lämmityksen jälkeen, ajetaanko ilman obersekkiä. Best In Show As osaa olla topakka tyttö, mutta jos se on rauhallinen, sekin voisi jättää pois”, valmentaja pohtii.

Peli Solvallan ja Åbyn T86-kierrokselle sulkeutuu kello 21.30.

Toto-kupongille:

Lisää teemasta: Pelivihjeet