Lauantaina ajetaan Ruotsin 75-finaalikierros Solvallassa. Klass I:n finaaliin starttaa suosikkina Joseph Boko rattaillaan Mika Forss.

Finaalipaikkansa Joseph Boko lunasti 30. tammikuuta Eskilstunasta mailin matkalta, joka ei missään nimessä ole sille paras. Finaali ajetaan täyden matkan ryhmänä, johon Joseph Boko sai mainion lähtöradan 3.

”Hyvillä mielin ollaan, vaikka voittoja ei ole kolmeen viime starttiin tullutkaan. Lähtöpaikat ei ole vaan suosineet, ja lähdötkin koventuivat oleellisesti, kun tuli hetkessä 30 000 euroa rahaa”, valmentaja Markku Nieminen muistuttaa.

Lauantaina Solvallasta olisi mahdollisuus voittaa kerralla yli 20 000 lisää. Onko viimeistelyihin satsattu tavallista kovemmin?

”Hevonen lähti Mikalle (Forss) Ruotsiin jo viikko sitten ja on ollut sen jälkeen hänen vastuullaan, mutta ennen kuin se lähti, ajettiin kotona vähän tiukempia vetoja. Mitä torstaina Mikan kanssa juteltiin, mitään sellaista ei tullut esille, mistä pitäisi olla huolissaan.”

”Taktiikka on täysin Mikan käsissä, hän tuntee vastustajat. Varmaan hän satsaa lähtöön, kun tuli näin hyvä paikka, mutta miten juoksu lähtee menemään, sen näkee sitten”, Nieminen lisää.

Solvallassa ajetaan jo täysin kesäisissä olosuhteissa, ja se tarkoittaa, että moni hevonen juoksee ilman kenkiä. Joseph Boko ei.

”Se on vasta kehittymässä hevoseksi, aika ei ole vielä kypsä. Joku päivä se hyötyy kengittä juoksemisesta varmasti, kun on tarpeeksi vahva”, Markku Nieminen uskoo.

”Nyt hevosen pitää olla vaan tarpeeksi hyvä, että se kantaa kenkänsä. Kaikki käyttää niitä avuja, mitä niillä on. Toivottavasti meidän avut riittää.”

Seuraavan kerran Joseph Boko juoksee Ruotsissa jo seuraavana sunnuntaina Rommessa, silloin divisioonaa ylempänä pronssidivarissa.

Solvallan 75-kierros starttaa lauantaina 27.3. kello 17.20. Kierroksella juoksee muitakin suomalaisomisteisia pelihevosia, mm. Hannu ja Mikko Laakkosen Manny Muscle ja Reima Kuislan Mandela Zon.

Toto-kohteisiin: