Solvallan ja Åbyn T86-kierroksella jahdataan 754 000 euron jackpotia.

Yksi avainhevosista on päätöskohteen Joseph Boko, vaikka kahteen viime starttiin ei ole menestystä tullut.

”Nämä on tiukkoja lähtöjä ja marginaalit pieniä”, Marjo Kivimaan kanssa hevosen päivittäisestä hyvinvoinnista Ruotsissa vastaava Mika Forss aloittaa.

”Ensimmäisestä startista jäi sellainen kuva, että hevonen tarvitsi yhden hyvällä kelillä juostun kovan startin. Suomessa oli ajettu edellinen startti 17:ää, ja täällä piti mennä 13:a. Olosuhteet olivat ihan erilaiset.”

”Startti vei hevosta kovasti eteenpäin, mutta toisessa startissa ei saatu mahdollisuutta. Juoksu meni tavallaan ihan täydellisesti, mutta se oli varmaan ainoa startti, kun kukaan jäi Redénin hevosen taakse pussiin”, Forss lisää.

Tänä keskiviikkona Solvallassa lähtöpaikka on mainio: kakkosrata auton takana.

”Hyvillä mielin mennään koittamaan, kun on hyvät asetelmat ja pieni numero. Toivotaan, että hevonen nyt pärjää. Muuten rupeaa pisteet käymään vähiin.”

Ellei Joseph Boko sijoitu, sille jää tauluun eli viiteen viime starttiin enää kaksi kolmossijaa. Niillä ei ihan mihin starttiin tahansa pääse.

”Silloin täytyy pitää Markun (Nieminen) kanssa neuvonpito jatkosta. Kun hevonen tuli, oli puhe, että muutama startti ajetaan. Kuvittelisin että jos pisteet menee huonoiksi, hevonen palaa Suomeen, vaikka kyllähän sielläkin tähän aikaan vuodesta pisteitä tarvitaan.”

Mitä muuta Mika Forssin arkeen kuuluu?

”Mitäs tässä, ihan samalla lailla mennään kuin missä tahansa muuallakin. Päivisin koitetaan treenata hevosia, ja iltaisin käydään raveissa koittamassa pärjätä”, Mika Forss vastaa.

”Omista valmennettavista Galileo Am jo aloittikin, mutta oli ekaan starttiin tasapaksu, kuten epäilinkin. Lumitalvi oli täälläkin niin hyvä treenata, että hevoset tarvitsee sen jälkeen startteja.”

Peli Solvallan ja Äbyn T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30.

Toto-kohteisiin: