Ruotsin T75-kierros ravataan vappupäivänä Örebrossa. Janne Korpi matkaa sinne Reima Kuislan Mandela Zonin kanssa.

Mandela Zon voitti toissa startissaan Klass II:n finaalin Solvallassa. Nyt divisioona on Klass I.

”On niissä tietysti pieni ero, muttei kauhean suuri. Rahaa saa hyvällä hevosella täällä niin äkkiä”, Janne Korpi pohtii.

Mandela Zonilta odotettiin voittoa viimeksi Mantorpissakin, mutta sen oli tyytyminen kakkossijaan. Se menetti ykkösradalta auton takaa keulat ja oli laukatakin ensimmäiseen kaarteeseen.

”Tuntui, että kaveri tulee väkisin jaloille. Jouduin ottamaan kovasti kiinni, ja rytmi sekosi kokonaan. Pelkäsin jo, että sille sattui jotain, mutta onneksi ei. Lopussa Mandela Zon ravasi taas hyvin, ja maaliin se kiri tosi lujaa”, Korpi kehaisee.

Nyt haetaan lisävaihdetta riisumalla oriilta ensi kertaa kengät.

”Se on niin ravuri eikä lyö mihinkään, että ei sille ehkä samanlaista hyötyä kenkien riisumisesta ole kuin jollekin muulle hevoselle. Toivottavasti jotain kuitenkin.”

Keulaan pääsystä kuutosradalta Janne Korpi ei uskalla haaveilla.

”Nelosradan Cash Cowboy on ainakin niin nopea, että siitä ei taida päästä ohi”, hän epäilee.

”Juoksulla ei toisaalta ole Mandela Zonille kauheaa merkitystä, se on niin helppo hevonen ajaa. Keulasta en ole sillä koskaan ajanutkaan.”

Ulkopuolelta lähtee matkaan lähdön suuri suosikki, Nurmos-Kontion Chiru. Miten se on lyötävissä?

”Jaa-a, saa nähdä onko mitenkään. Koitetaan olla ensin maalissa. Kyllä se tässä varmaan kuuluu top-kolmeen rankata”, Janne Korpi vastaa.

”Ei Mandela Zon vielä ihan parhaimmillaan ole, eikä ole tarkoituskaan. Ajellaan tasaisesti kilpaa ja annetaan sen itse näyttää, mihin se riittää. Koko ajan se kehittyy, eikähän sillä vielä kauheasti startteja olekaan.”

Vappua Janne Korpi ei ehdi Ruotsissa juhlimaan, kun aattonakin oli ravit Bollnäsissä.

”Herätään lauantaiaamuna aikaisin ajamaan hevosia, kun perjantai meni raveissa. Josko sitten sunnuntaina kerkeäisi vaikka rangella käymään.”

Peli Örebron T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina kello 17.20.

Toto-kohteisiin: