Nina Pettersson-Perklénin hevosten Ruotsin turnee päättyy lauantaina. Kolme hevosta ehtii starttaamaan ennen sitä Solvallassa.

Kovimman tehtävän edessä on keskiviikon T86-lähdössä Messiah. Sillä meni viimeksi kaikki mahdollinen pieleen, mutta silti se kiri tuulispäänä hänniltä kakkoseksi.

”Hevonen oli kyllä yliluonnollisen hyvä. Viimeisellä takasuoralla mietin, että ehtisikö se vielä rahoille, ja vielä loppusuoran alussakin haaveilin, että pystyisikö se olemaan neljäs. Kun se sai pykälän päälle, se kiri aivan valtavaa vauhtia”, valmentaja ihastelee.

”Tämä startti tulee aika äkkiä, kun lauantaina hevoset tulevat jo kotiin, mutta toivotaan, että Messiah on palautunut ja samanlainen. Silloin se pystyy haastamaan mailillakin kaikki. Lähtönopeushan sillä ei ole paras mahdollinen, mutta lähtöpaikka on. Jos kakkosradalta pääsisi toiseen, kolmanteen pariin ulos, niin mikä jottei.”

Perjantain lounasraveissa starttaavat Angel Raziel ja Jordan – molemmat voitto alla.

”Angel Razielilla vaan on taas kerran tosi huono paikka: rata 11. Tarvii tuuria, jos siltä meinaa pärjätä”, Nina Pettersson-Perklén huokaa.

”Jordanilla taas on loistopaikka, ykkösrata, mutta tosi kova lähtö. Joka tapauksessa se on hoitajan mukaan palautunut viime startista hyvin, ja uskon, että se tekee taas hyvän juoksun.”

Pettersson-Perklénin tämänkertainen Ruotsin turnee päättyy siis lauantaina ja jää kuuden viikon mittaiseksi.

”Kaikki normaalit asiat kuten kengitykset ja eläinlääkärit on vähän hankalia, ja itsekin haluaisi ajaa hevosia enemmän. Lentokoneella ei viitsi kuitenkaan viikoittain Ruotsissa käydä. Otetaan hevoset kotiin ja käydään niillä täältä käsin kilpailemassa Ruotsissa, kun laivaliput on nyt halpoja”, Pettersson-Perklén suunnittelee.

Hevoset tienasivat reilussa 40 startissa noin 30 000 euroa.

”Kun Religious loukkaantui, meiltä puuttui tällä kertaa hopea- ja kultadivisioonan hevonen, ja muutama hevonen sairastui ja joutui palaamaan suunniteltua aikaisemmin kotiin. Aika monella oli mennessä taulu huonossa kunnossa, ja niillä jouduttiin ajamaan breddlopp- ja lounasravilähtöjä. Tähän kaikkeen nähden täytyy olla tosi tyytyväinen”, Nina Pettersson-Perklén summaa.

”Ja mikä myös hienoa, Mats Havulehto ajoi ensimmäisen voittonsa”, hän lisää.

Peli Solvallan ja Åbyn T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30.

Toto-kohteisiin: