Petri Salmelan talli on saanut kauteen huippulähdön. Keskiviikon T86-voittosauma Solvallassa on Moon Zappa.

Moon Zappa starttaa auton takaa ykkösradalta kuten toissa startissa, jossa se oli keulasta ilman kenkiä loistava. Pelkästään kengättömyyden piikkiin valmentaja ei esitystä pistä.

”Hevonen oli ollut edellisstarttiin nihkeä, mutta starttiväli oli sen jälkeen lyhyempi ja viimeistelytkin ajettiin kotona reippaammin”, Petri Salmela alustaa.

”Soitin Ulf Ohlssonille, joka suunnitteli edellisstartin perusteella korvien avaamista heti lähtöön, että kannattaa ehkä ensin tunnustella, miltä hevonen tuntuu – sen pitäisi olla terävämpi. Ja niin se piti keulat ja voitti korvat kiinni.”

Viime startti oli oppilaslähtö, jossa sijoitus oli neljäs, mutta lopetus hyvä.

”Poika ajoi oikein, mutta 20 metrin takamatkalta kaiken pitää natsata, jos meinaa voittaa. Nappijuoksulla voittokaan ei olisi ollut mahdottomuus.”

Nyt starttiväli on taas pidempi, 2,5 viikkoa, mutta valmistautumisesta toissa starttiin on yritetty ottaa opiksi.

”Kaikki on yritetty tehdä samalla lailla. Itse en tosin ollut tällä kertaa viimeistelyjä ajamassa, mutta kun ajoin tammaa viime perjantaina, se oli sopivan terävän tuntuinen.”

”Paikka on loistava, ja matka (2640 metriä) käy. En tiedä, minkälainen ykkösrata on Solvallassa takasuoralta kiihdyttää, mutta kai ihan kohtalainen. Jossain voi kolmoselta tai neloselta saada paremman lennon, mutta jos Moon Zappa onnistuu pitämään keulat, niin siitä ajetaan”, Salmela lupaa.

”Lähtö on kovempi kuin voittoisa toissa lähtö, mutta mitä Ruotsin tipsimiehet päivällä soitteli, tämä ei ole vielä keulasta koskaan hävinnyt.”

Voittosaumat Petri Salmela näkee myös ravien 6. lähdössä Konepalvelu Erkcon uudella hankinnalla, 4-vuotiaalla italialaistammalla Bellatrix Clubilla. Se aloitti Salmelalta vakuuttavalla keulavoitolla.

”Vaikuttaa ihan juoksijalta. Silläkin on ehkä nyt kovempi lähtö, mutta menestymään lähdetään”, hän vakuuttaa.

Viimeksi Bellatrix Club juoksi ilman etukenkiä, mutta nyt sillä on kengät jalassa.

”Ihan joka kerta ei voi ilman kenkiä ajaa, kaviot ei ole sellaiset. Vaikea sanoa uudesta hevosesta, miten iso merkitys kengillä nyt on.”

T86-peli Solvallan ja Åbyn kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30.

Toto-kohteisiin: