Keskiviikon 86-kohteet on jaettu Solvallan ja Bergsåkerin kesken, ja kierrosta ryydittää noin 725 000 euron jackpot.

Yksi Solvallan mielenkiintoisista suomalaishevosista on 6. kohteessa juokseva Majestic Man eli ”Orpovarsa Taisto”, joka on juossut kilpaa viimeksi marraskuun puolessavälissä.

”Sille kuuluu ihan hyvää, talvi on treenattu ja ajateltiin pikkuhiljaa aloitella. Ilmoitettiin amatöörisarjan lähtöön, ne on yleensä vähän helpompia tehtäviä aloittaa, ja toinen osaomistaja (Taneli Säde) saa ajaa. Mutta kun lähtölistat luki, niin suurimmat odotukset meni”, valmentaja Jonna Irri huokaa.

Majestic Man sai 2140 metrin ryhmäajoon lähtöradan 12.

”Menestyminen tauolta vaatisi tuolta paikalta tuuria, kun kuskikaan ei toivottavasti lähde ajamaan mitään ylisuoritusta. Ollaan muiden armoilla, mutta toivotaan tietysti ylivauhtia. Amatöörilähdöissähän sitä joskus tulee.”

”Pari kertaa on ajettu radalla Julmyrassa vähän reippaammin, muttei tietysti mitään täpöjä. Hevosen pitäisi olla aika valmis. Tavoitteena on ruveta starttailemaan säännöllisesti ja päästä juoksemaan hopeadivisioonia lauantaisin. Elitloppet-viikonlopun finaali olisi hyvä välitavoite”, Jonna Irri nimeää.

”Päätähtäin on tietysti Suur-Hollola-ajo. Taisto osoitti viime vuonna kuuluvansa sellaisiin lähtöihin, ja jotenkin tuntuu, että se olisi mennyt vielä tauon aikana eteenpäin.”

Tallin kausi jatkuu perjantaina Solvallan lounasraveissa kahden hevosen voimin.

Perfect Storm oli viime keskiviikkonakin tosi hyvä, ja koko ajan odotetaan, että milloin se voittaa. Taas tuli rata 11, mutta odotuksia on silti”, valmentaja painottaa.

Prodigy Sharkille tulee startit tiheään, mutta ihan hyvä sekin viimeksi oli. Kärki lopetti vaan 20:ta, ja takaa oli mahdotonta tulla. Se juoksi yhden monté-lähdön viime syksynä ja meni ihan hyvin, joten montén pitäisi sopia.”

Muuten tallin hevoset ovat viettäneet vähän hiljaiseloa, ja raveissa on käyty vähemmän kuin keskitalvella.

”Hevosia on huollettu, ja osa on nyt pikku tauolla. Kun on pieni talli, ei voi koko ajan ajaa kilpaa.”

Kesää ajatellen tallin suunnitelmat ovat hahmottumassa, mutta edelleen jonkin verran auki.

”Ainakin toukokuun loppuun asti ollaan täällä, mutta ainakin suurin osa hevosista tulee näillä näkymin kesäksi Suomeen. Niillä on lähdöt siellä. Jääkö joitain hevosia kesäksi Ruotsiin, se on vielä auki, mutta viimeistään syksyllä tullaan takaisin”, Jonna Irri maalailee.

Peli Solvallan ja Bergsåkerin jackpot-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30.

Toto-kohteisiin: