Solvallan Elitloppet-lauantain T75-kierros päättyy Harper Hanoverin lähdön klassiseen voimainkoitokseen kolmen kilometrin matkalla.

Tänä vuonna kilpailun profiilia on nostettu entisestään, sillä voittaja palkitaan entisen 500 000:n sijasta miljoonalla kruunulla.

Pelikansan suosikki sen ottajaksi on Who’s Who, ja niin myös sen suomalaisen valmentajan Pasi Aikion.

”Olin tosi tyytyväinen hevoseen viimeksi Paralympiatravetin finaalissakin, vaikka hurjan avauksen (500 metriä 06,7) jälkeen iski viimeisellä satasella vähän hapot. Se otti lähdön hyvin ja on notkea ja pirteä. Se on tehnyt kaikki työt niin kuin pitää”, Aikio kiittää.

”Paikka (ykkösrata 40 metrin takamatkalla) on ihan ok. Hevonen on heti ensi askelillaan tosi nopea, mutta Örjan (Kihlström) saa ratkaista, miten ajaa. Örjanista ei ikinä tiedä. Mulle tuli viimeksi täytenä yllätyksenä, että hän ajoi ensimmäiset 500 metriä niin lujaa. Halusiko hän näyttää, että Who’s Who pääsee?”

”Mitään muutoksia ei tähän lähtöön tehdä. Hevonen jatkaa ilman kenkiä ja entisillä varusteilla. Sillä pitäisi olla hyvä mahis voittaa, jos ei ole huonoa tuuria. Tällä tasolla ei asiat saa mennä liikaa väärin”, Aikio tietää.

Tänä vuonna tähtäin asetettiin suosiolla Harper Hanoverin lähtöön, mutta tulevina Elitloppet-viikonloppuina harkitaan osallistumista pääkilpailuunkin.

”Maili ei ole Who’s Wholle liian lyhyt matka, mutta ensi kertaa sitä ei haluttu Elitloppetissa ajaa. Ensi vuonna tilanne saattaa olla jo ihan toinen”, Pasi Aikio pohtii.

Menestyssaumat tallin hevosista valmentaja näkee myös Shejkillä Elitloppet-viikonlopun avaavissa perjantain lounasraveissa.

”Silläkin pitäisi olla 3100 metrillä hyvä mahdollisuudet voittoon, jos se pysyy vaan askelillaan. Kykyjä on”, Pasi Aikio vakuuttaa.

Aikio on valmentanut nyt 6-7 vuotta Menhammarin siittolan hevosia, joita on valmennuslistalla nyt 39.

“Tosi hyvin olen viihtynyt, ei mitään valittamista. Jos muihin talleihin vertaa, niin kalusto ei ole ehkä ihan paras, mutta hyvä kuitenkin. Ja koko ajan voi parantaa.”

Peli Solvallan T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina kello 17.20 ja T65-kierrokselle perjantaina kello 13.45.

Toto-kohteisiin:

Lisää teemasta: Toto75-ennakko